Simonyi nyerte az utolsó fordulót



Vasárnap a Kisorosziban található Magyar Golf Club Fekete pályáján rendezték a Footgolf Országos Bajnokság tizedik, záró fordulóját, a Synlab Footgolf Versenyt. Simonyi Gábor -11-es eredménnyel nyerte a játéknapot és az egyetlen nyitott kérdésre is választ kaptunk.
 
A FOB hatodik évadának zárására a sportág bölcsőjében, a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban került sor. A közel száz footgolfosból Simonyi Gábor (FTC) teljesített a legjobban, a kijelölt rúgásszámnál tizeneggyel jobbat rúgva nyerte meg az utolsó fordulót, két rúgással megelőzve Podusil Györgyöt (BFGT) és hárommal Mayer Zoltánt (Nimród).

A forduló előtt már tudott volt, hogy Bacskai Bence (Royal) az abszolút és felnőtt férfi kategóriában, Ujvári Izabella (Nimród) pedig a nőiben védte meg bajnoki címét és az első évadát teljesítő Kenéz Dániel (FTC) junior bajnoki elsőséget ünnepelhet. Egyedül a 45 év felettiek között volt rá sansz, hogy Balázsi Csaba (BFGT) befogja a listavezető Biró Lászlót (UTE), de mivel ugyanannyit rúgtak vasárnap, értelemszerűen Birót nem érhette utol, így ő is megvédte bajnoki címét.

A csapatverseny alapszakaszát a Ferencváros nyerte, a nyolc legjobb együttes egyeneses kieséses rendszerben dönt majd a bajnoki címről október 20-án, Zircen, a Forest Hills Golf Clubban.

FOB 2019 VÉGEREDMÉNY

Abszolút I.
 BACSKAI BENCE (ROYAL) 9715 pont
Abszolút II: LENGYEL BÉLA (FTC) 7832
Abszolút III: NÉMETH GÁBOR (FTC) 7525

Felnőtt férfi I:
 BACSKAI BENCE (ROYAL) 9715
Felnőtt férfi II: LENGYEL BÉLA (FTC) 7832
Felnőtt férfi III: NÉMETH GÁBOR (FTC) 7525

Szenior I: BIRÓ LÁSZLÓ (UTE) 9375
Szenior II: BALÁZSI CSABA (BFGT) 9200
Szenior III: ZSUPPÁN PÉTER (UTE) 8680

Női I: UJVÁRI IZABELLA (NIMRÓD) 10500
Női II: DREILINGER ANDREA (HOLE HUNTERS) 9625
Női III: BAKÓ-SZÁNTAY GEORGINA (NIMRÓD) 9360

Junior I: KENÉZ DÁNIEL (FTC) 10200
Junior II: NÉMETH ÁRON (FTC) 9615
Junior III: BADÓ MÁTÉ (ROYAL) 9165


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés