Spanyol golfünnep - A hazaiak viszik a prímet




Cservák László beszámolója

Sokszor fölmerült már a kérdés, mitől is jó egy golfverseny? Többször olvastam otthon, hogy itt vagy ott olyan jó ételek lesznek, hogy az fantasztikus versennyé teszi majd a tervezettet. Megemlítik még a megnyerhető ajándékok értékét, az is az eljövendő magas színvonalat bizonygatná.

Szerintem pedig leginkább a mezőny fajsúlya és játékuk színvonala határozza meg, hogy milyen versenyt láthatunk! Fontos tényező lehet az időjárás, és a pálya minősége. Meg persze a nézők létszáma, lelkesedése.

Például, mint most itt Madridban, ahol az említettekben minden stimmel! Lehetne boncolgatni, hogy kik nincsenek itt, de fontosabb az, hogy akik eljöttek, igazán jó játékot mutatnak, nagy a harc a jó helyezésekért. Ami még „hab a tortán”, hogy a spanyol játékosok a legjobbak között találhatók!

Vannak olyanok, akiktől várták ezt (Jon Rahm, Sergio Garcia), vannak, akiktől ez nem akkora meglepetés (Rafa Cabrera-Bello, Pablo Larrazabal) és vannak, akiktől nem volt elvárható, hogy (egyelőre két kör után…) a legjobb tízben legyenek (Adri Arnaus, Samuel del Val, Adrian Otaegui)! Lehet, hogy külföldieknek is osztanak majd lapot a végén, erre a norvég Johannesen, a dél-afrikai Lombard és a német Siem is bejelentkezett, de az nagyon beszédes állapot, hogy az első három helyen, mellesleg az utolsó flightban három spanyol fiú szerepel!

Már csütörtökön látszott, hogy Madridban nagyon népszerű a golf, és természetesen a Mutuactivos Open de Espana golfverseny, de pénteken még többen látogattak ki a hatalmas városi parkba, hogy jelenlétükkel is bíztassák kedvenceiket. Ehhez az időjárás is a legbarátságosabb arcát mutatja, szél nincs, a hőmérséklet az ideálisnak mondható 20-25 fokos intervallumban mozog.

És sokadszor a pályáról… Csak ismételni tudom, hogy miközben nagyon szép, komoly kihívás elé állítja a részvevőket.
A cut „par” szinten lett meghúzva, ami azt jelenti, hogy 68 golfozó vehet részt a versenyen a hét utolsó két napján. Nagy öröm, hogy a helyszínen láthatjuk ezt a csodálatos eseményt!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés