Széllel szemben (értékelésekkel!)



EGA Ladies' Club Trophy I. nap
 

Csütörtök reggel 9:00-kor Jaczkovics Emma, - a magyar golfsport egyik legnagyobb női reménysége - kezdőütésével indult a Balaton Golf pályáján az EGA Ladies' Club Trophy. A körülmények finoman szólva sem voltak kedvezők. Nemcsak a Pannónia csapata – Batta Krisztina (Csk), Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma -, de az európai amatőr női elit eredményeire is rányomta a bélyegét az orkán erejű szél és a távoli elütő (kék).



Berkenyei Daniellát, Batta Krisztinát telefonon értük utol, akik épp hazafelé tartottak a pályáról. Majd később Jaczkovics Emmával is sikerült váltanunk néhány szót. Mindhárman életük nagy élményének nevezték, hogy hazai pályán versenyezhetnek.

„Az utóbbi napok, - lassan hetek - trendjének megfelelően, az orkán erejű szél üldöz engem. De már kezdek hozzászokni! – kezdte mosolyogva értékelését a pannónia csapat kapitánya.

Hatalmas megtiszteltetés itt lenni és Európa legjobb hölgy játékosaival játszani, ráadásul Magyarországon, az egyik kedvenc pályámon – tette hozzá.

Az elmúlt 24 óra nagyon intenzív volt, rengeteg élmény ért bennünket. Kezdve a kapitányi találkozóval, ami számomra teljesen új volt. Megtapasztalhattuk, hogy milyen szakmai stáb veszi körül az EGA versenyeket. A szervezés nagyon professzionális, már-már olyan érzés volt mintha nem is Magyarországon lennénk!

A flightomban nagyon jó volt a hangulat. Élményszámba ment testközelből látni Christin Eisenbeiss (német) és Hester Sicking (holland) játékát. Sok mindent tanultam ma, de még szokni kell a kék elütőt. Büszke vagyok a két csapattársamra is, akik a mezőny legfiatalabb tagjaiként próbálnak helytállni ebben az erős mezőnyben.

Reméljük, holnapra már az időjárás is a szebbik arcát mutatja!”



Berkenyei Daniella, aki az elmúlt hetekben könyökfájdalommal küszködött, a speciális kezeléseknek hála, vállalni tudta a játékot és az első nap legjobb magyar eredményét szállította (84).

„A sérülésem miatt visszafogottabban játszottam, ami a távolságaimon is meglátszott. Ez természetesen elég nagy hátrányt jelentett, pláne, hogy kékről játszunk. Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok és hálával tartozom azoknak, akik segítettek abban, hogy ma pályára tudjak lépni.

Ahogy Krisztina is mondta, hatalmas megtiszteltetés itt lenni és képviselni a Pannóniát, valamint Magyarországot. Hihetetlenül felkészült csapat vesz minket körül, a bírók, a forecaddie-k is nagyon toppon vannak. Szeretnék single score-t játszani.

Holnap igyekszünk még jobban odatenni magunkat. Célunk, hogy a Top 10 közelében legyünk.”


 

Jaczkovics Emmát ma az a váratlan élmény érte, hogy a rendező ország legjobb játékosaként, az ő ütésével kezdődött el a nemzetközi torna.

„Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek és ilyen játékosokkal versenyezhetek.  Sajnos ma a viharos erejű szél igencsak megtréfált. Viszonylag jól ment a játék, ám az 5-ös szakaszon becsúszott egy nagyobb hiba, ami a score-omra is rányomta a bélyegét. Holnap mindenképp javítanom kell és akkor csapatban is nyerhetünk néhány pozíciót.”


A Pannónia csapata egyébként a 16 ország 17 klubcsapatának rangsorában jelenleg a 15. helyén áll, ám közvetlenül előttük, elérhető távolságban van a Golf de Valescure (Franciaország), Wrexham Golf Club (Egyesült Királyság) csapata is.

Hajrá Lányok!




banner ugynoksegi v2 260px

Keresés