Nyílt levél a junioroknak



Kedves Barátaim!

Tudom, hogy ez a szó mára elvesztette igazi értelmét, és illőbb lett volna azt írnom, hogy „Kedves Haverjaim”, mégis engedjétek meg nekem a szentimentális megszólítást. A Magyar Klubcsapat Bajnokság után nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy a haverságnál vagy a csapattársi köteléknél többet jelent az a „feeling”, ami körbelengte ismételten a Balaton Golf csapatát.




Az ember életében vannak nagy és meghatározó pillanatok, olyan élmények, amelyek az emlékezet „retinahártyájára” égnek. Az elmúlt 16 évben ilyen volt Vajnóczki Gábor tevékenysége a tatai Old Lake Golf Clubban, aki sajnos ugyan már nincs köztünk, mégis a régi idők golfjának Minarik Edéjeként (Régi idők focija, Garas Dezső játszotta Minarik Edét – szerk.) igazi klubéletet, klubőrületet tudott Tatán varázsolni. Bár az elmúlt években akadtak hasonló találkozások, de még egy Minarikhoz fogható nem. Most mégis két olyan napot volt szerencsém ismételten átélni 2016 után a balatonudvari Balaton Golf csapat tagjaként, ami a régi idők varázsát idézte, és ezt Nektek köszönhetem!

Az évek során sok fiatal tehetséget láttam megfordulni, felnőni a balatonudvari pályán, de egyiket sem csodáltam annyira, mint a kis szigetként, a béke szigeteként működő Kötél-Bertényi-féle junior műhely tagjait.

Kötél Balázs
- véleményem szerint - a modern golf Minarik Edéjeként áll ki a csapatért, szenvedélyesen, határozottan, aki Bertényi Balázzsal karöltve motorja ennek a kis közösségnek. Az ő hathatós közreműködésükkel értünk fel 2016 után újra a csúcsra, megismételve azt a hatalmas bravúrt, hogy a versenyistállónak nevezett (senkit nem akarok megbántani) Gigászokat, a Pannónia csapatait legyőzzük. Felborítva ezzel minden előzetes várakozást. Bízunk benne, hogy a 2019-es év legjobb csapataként, ott lehetünk a Klubcsapat Eb-n!”


Nem akarom hosszúra nyújtani a levelemet, csak köszönetet szeretnék mondani, hogy ismét bizalmat szavaztatok nekem, és megint „bevettetek” a csapatba és együtt érhettük el, és ízlelhettük meg újra a siker ízét. Persze ki ne mondott volna igent egy ilyen összetartó, egymásért küzdő csapat felkérésére?


Itt van a kis Bertényi Bence, aki már nem is olyan kicsi, hiszen 2019 Magyar Kupa győztesének mondhatja magát. A jövő nagy reménységével, Zsimán Lebovics Zénóval párban a mezőny egyik legjobbjai voltak, folytatva a Kötél Bence & Horváth Erik duóval és persze Bálnával (Greff Bálint), aki nagyszerű partnerem volt a két nap alatt, remekül kiegészítettük egymást!


Mellettük pedig ott volt Kötél Balázs, aki Bertényi Balázzsal együtt – mint a golf Minarik testvérpárja - hol itt, hol ott bukkant fel az udvari dombtetőkön, és mint egy karmester a pulpituson, vezényeltek bennünket a távolból. És Lex Annamária, aki, mint a szurkolótábor meghosszabbított karja, hozta-vitte a híreket, támogatta és lelkesítette szurkolóként és caddie-ként a csapatot, mint egy jó sportpszichológus.

A két nap méltatását nem lehetne egyetlen mondatban összefoglalni, minden apró részlet említésre méltó. Ahogy az első nap után a vezetésnek örülhettünk, ahogy a hazai pálya előnyét firtatták ellenfeleink. Az a szilaj lendület, amivel a srácok felvették a kesztyűt Magyarország legkiválóbb golfozóival. Olyan játékosokkal, mint Magyar Krisztián, Ifj. Sárközi Richard, Ralph Müller, Rózsa Dávid, Stöllinger Viktor vagy Zilahy Csaba, valamint a hazai junior különítménnyel, Benke Ákos, Károly Ádám, Kemény Kevin, Jaczkovics Emma, Somogyi Bence, Závaczki Bálint alkotta csapattal. Nekik is köszönöm a játékot, tisztelgünk előttük. Hálásak vagyunk ifj. Tirnger Lászlónak, a Ti „Laci bácsitoknak”, aki elcsukló hangon adta át a díjat és egész évben lehetőséget adott a gyerekeknek, hogy fejlődjenek. Felejthetetlen volt, ahogy együtt tudtunk ünnepelni igazi kacagásokkal, igazi heccekkel.


Még egyszer köszönöm fiúk – Bertényi Bence, Greff Bálint, Horváth Erik, Kötél Bence és Zsimán Lebovics Zénó – a hamisítatlan tinédzser hétvégét, amivel megajándékoztatok. A fricskákat, a humort, a pillanatokat; boldogság, hogy veletek tudtam ismét győzni. Csak azt kívánom Nektek, hogy a vágyaitok, álmaitok, szárnyaljanak és a Ti őszinte humorba ágyazott egyéniségetek mindig veletek legyen. 

Őszinte hívetek,

Kovács Titusz


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés