Match Play: Mindössze 30

 

 

Nem népszerű a match play

Szomorú, de igaz. Összesen 30 induló – köztük 2 külföldi - vág neki az egyszer már rossz idő miatt elhalasztott Magyar Nyílt Match Play Bajnokságnak. Az alacsony részvétel miatt a lebonyolítás is jelentősen átalakult.

Az eredeti 5 kategória háromra szűkült az alacsony nevezések miatt.




A hölgyeknél például csak hárman neveztek, így a Bizottság összevonta az egyetlen junior lány nevezővel, Berkenyei Daniellával. Magától értetődően a WAGR pontok elmaradnak, tekintve, hogy ehhez minimum 8 nevezőre lett volna szükség. Ráadásul információink szerint a bajnokavatás is elmarad ebben a mezőnyben. A lányok négyen körmérkőzést játszanak egymással (naponta egy kört, pénteken 10-kor kezdenek) a hazai ranglista pontokért. Itt vasárnap kerül majd sor a tervek szerint a döntőre.


A férfiak (16-an neveztek) szintén a verseny első napján, 10 órakor kezdik meg a küzdelmet a WAGR pontokat érő bajnokságon. Ők a kiírás szerinti (16-os tábla) mérkőznek meg egymással.

1. Kör: 1-16, 2-15, 3-14, ….. játszik egymással. A győztesek kerülnek a felső 8-asba, a vesztesek az alsó 8-asba.

2. kör: A nyolcasokon belül: 1-8, 2-7,3-6, 4-5. A győztesek kerülnek a felső 4-esbe, a vesztesek az alsó 4-esbe.

3. kör: A négyeseken belül: 1-4, 2-3.

4. kör: A győztesek játszanak az első helyért. a vesztesek a 3. helyért. (csoporton belül is)”


A junior fiúk (WAGR) 10 fős mezőnye délelőtt pihen, ám délután 15 órakor ifj. Tálos Péter - Kovács Alex, valamint Károly Ádám - Novák, Botond összecsapást rendeznek. A győztesek pedig csatlakozhatnak szombaton a legjobb hat hcp-es játékosokhoz. Addig a vesztesek a 9. helyért játszanak.



A STARTLISTA ITT TEKINTHETŐ MEG!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés