„Nem is gondoltam, hogy ez ilyen jó érzés!"



Bajnoki interjú Krämer Andrással

Akárcsak tavaly, idén is rájátszást tartottak a magyar bajnoki címért. A Tesla Universal - VII. MidAm Bajnokságon. Krämer András és Koller György hasonló utat jártak be a playoff-ig. Egy gyengébb első napot követően zárkóztak fel és mentettek szétütésre.







HG Gondoltad volna az első (T7), de akár a második kört (T4) követően, hogy odaérhetsz a végére?

KA
Őszintén szólva: nem! Az első nap többen játszottak extrát az eredményemhez képest (Csikós Attila és Briglovics Gábor 77, Horváth Péter 78) és ezekhez a score-okhoz képest az én 84-em csalódás volt. Tudtam, hogy a bajnoki címhez egy kiemelkedő körre mindenképpen szükség lesz, és ez már többeknek kezdésnél megvolt.

Mivel pénteken viszonylag sok hibával játszottam, bíztam benne, hogy a következő játéknap jobban sikerül majd, de megint csak egy közepesre futotta.
Közben Horváth Joe is megütötte azt a bizonyos extra scrore-t (77), így 5 ütés hátrányból indultam vasárnap.


(Kép: Facebook/Zala Springs)

Bíztam benne, hogy végre én is megemberelem magam és egy 80 alatti score-t játszanom, de néhány rossz döntés és +6-ban találtam magam 9 szakasz lejátszása után (mind a három nap 42-t játszottam a Front9-en...)

Eközben mellettem Horváth Péter és Koller Gyuri nagyon jól játszott. Nem tudtam, hogy az előttem lévők hogy állnak, de igyekeztem én is összeszedni magam, és valahogy alacsonyabb ütésszámmal behozni a Back9-et. Amikor beértünk tudtam csak meg, hogy a többieknek nem megy valami jól, így akár még dobogó is lehet ebből! Aztán gyors számolgatás után kiderült, hogy nemhogy dobogó, de playoff lesz!


HG Hogyan élted meg playoff-ot? A tét hatalmas volt, ráadásul nagy tömeg figyelte minden mozdulatotokat. Milyen stratégiával álltál az elütőre?

KA
Számomra is meglepő módon, nagyon nyugodt voltam, és élveztem a pillanatot. Nagy segítség volt ebben Meznerics Gergő, aki felvállalta, hogy caddie-zik nekem. Jobb játékostól nem is kaphattam volna tanácsot, hiszen tavaly ő is rájátszásban nyert, úgyhogy nála már megvolt a rutin!

Aztán ez a nyugalom némiképp kezdett szétfoszlani, miután nekem kellett utoljára elütnöm. Mindezt úgy, hogy a nemzetközi kategória playoff résztvevői, valamint Gyuri is nagyon szépen kezdett. Aztán gyors egymásutánban megütöttem a három napi játékom legjobb drive-ját, és legjobb approach-át!

Mivel abból a szögből nem lehetett látni, hogy az ütésem mennyire ment közel a zászlóhoz, csak a green körüli nézők kiabálásából gondoltam, hogy nagyon! Mint kiderült ~40 cm maradt! Egyértelműen úgy éreztem, most nálam van a lélektani előny, de Gyuri hamar tudatta velem és mindenkivel, hogy komolyak a bajnoki álmai, mert egy kb. 8 m-es putt-ot elsüllyesztett, ami azt jelentette, hogy megyünk tovább az 5. szakaszra! Egyébként Gyurinak ez volt aznap kb. a 7. ilyen távolságról beütött putt-ja. Fantasztikus volt látni, milyen jó formában van. Aztán a par3-on megzavarta egy kicsit a szemből fújó szél, és rossz ütőt választott, amivel – kicsin múlt, - de nem érte el a greent, vizet ütött.

Visszakanyarodva az első kérdésre, na itt éreztem először, hogy ez most meglehet! Tudtam, ha átütöm a vizet, akkor lépéselőnybe kerülök. Ezért aztán eggyel nagyobb ütőt vettem, és csak arra figyeltem, hogy teljes swing-et üssek, még akkor is, ha esetleg kihagy majd a szél és a green mögötti homokban landol a labdám. Szerencsére nem hagyott ki, így aztán tudtam, hogy 2-putt elég lesz ahhoz, hogy megnyerjem a bajnokságot!


(Kép: Facebook/Zala Springs)


HG Hogy érzed magad újdonsült magyar mid-amatőr bajnokként?

KA
Nem is gondoltam, hogy ez ilyen jó érzés! Egy pici hiányérzetem azért van, mert nem volt egyetlenegy igazán jó köröm sem, de legalább a rájátszás méltó volt a bajnokság presztízséhez! Erre bármikor szívesen fogok majd visszaemlékezni!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés