Újabb vereség a szlovákok ellen



A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Szlovákia csapatától a Groupama Arénában. Hatodik meccsén is nyeretlen maradt ellenfelével szemben, és visszacsúszott az Európa-bajnoki selejtezőcsoportja harmadik helyére.

 

A hazai szurkolók "Az Európa-bajnokság előttetek, a fekete sereg mögöttetek" kiírással köszöntötték a magyar válogatottat, egyúttal arany-fekete háttérben úszva kifeszítettek egy hatalmas molinót, amely Mátyás királyt ábrázolta lovon ülve. Az impozáns látvány után kevésbé volt sportszerű, hogy egymás nemzeti himnuszát mindkét fél kifütyülte.

Rangadóhoz méltóan nagy iramban kezdődött a találkozó, az első lehetőségre sem kellett sokat várni, Dzsudzsák nagyszerű passza után azonban Kleinheisler nem találta el jól a labdát, pedig tiszta helyzetből lőhetett. A magyarok egyre nagyobb tempóban futballoztak, sorra futottak a veszélyes akciók, próbálkozott Sallai, Szoboszlai és Szalai is, de Dubravka mindig hárítani tudott. A túloldalon Satka lesgólja jelezte, az ellenfél bármikor képes lehet egy gyors ellenakcióra.

A magyarok mezőnyfölénye egyre nagyobb lett és állandósult, a szlovákok pedig olykor már saját térfelükön elveszítették a labdát, ezekből Marco Rossi együttese azonnal lövőhelyzeteket próbált teremteni. A szünet előtti utolsó tíz percre kiszabadult a szorításból a szlovák csapat, amely első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a 40. percben Robert Mak révén, így előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második játékrész álomszerűen indult magyar szempontból: Szoboszlai első válogatottbeli góljával egyenlített. Ezt követően nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél veszélyes támadásokat vezetett, a vendégcsapatból végül Robert Bozenik az 56. percben gólt is lőtt.

A magyarokat ismét feltüzelte, hogy hátrányba kerültek, nagy lendülettel támadtak, Dubravkának többször is védenie kellett, azonban a kinyíló magyar csapatot gyors kontrákkal többször átjátszották a vendégek, így amolyan adok-kapok alakult ki. Gulácsi védéseinek köszönhetően nem nőtt a hátrány, de a végére kissé elfáradt a magyar csapat, amely bár becsülettel próbálkozott a lefújásig, olyan nyomást már nem tudott generálni, mint a 75. percig, így másodjára nem sikerült egyenlítenie.

A lefújás után még Baráth kapott egy piros lapot, így Nagy Ádám mellett, aki második sárgáját kapta a sorozatban, ő sem játszhat legközelebb.

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával a nemzeti együttes először szenvedett vereséget hazai pályán, ezzel a kudarccal a horvátok vezetik a csoportot, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második.

A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés