Szlovák győzelem, Flink szerezte meg az utolsó Eb-kvótát a Hangya emlékversenyen



Jótékonysági footgolf verseny helyszíne volt a Kisorosziban található Magyar Golf Club vasárnap. A rangos, nemzetközi Hangya Peti Emlékversenyen remekeltek a szlovákok, több kategóriában is ők diadalmaskodtak. Az utolsó Eb-kvalifikációs versenyen Flink János kaparintotta meg az utolsó helyet a válogatottban.

A Magyar Footgolf Szövetség a három éve elhunyt, alapító alelnökére, Hankó Péterre emlékezett a harmadik ízben megrendezett Hangya Peti Emlékversennyel, ami egyben a Footgolf Országos Bajnokság nyolcadik, FIFG 250-es besorolású versenye volt. Kisorosziban a 105 játékos (közte nem csak a környező országokból, de a távoli Japánból is érkezőkkel) kétszer tizennyolc szakaszt (előbb a Fekete, majd az Albert pályát) teljesített a nap során. A kőkemény próbatétel első felvonása Flink Jánosnak (UTE) és Balázsi Csabának (BFGT) sikerült a legjobban, akik egyaránt -9-es eredménnyel érkeztek a klubházba és fogyaszthatták el gyorsan ebédjüket, hogy aztán az Albert pályán folytassák a játékot.

A második „félidőben” a szlovák Tomas Kikusnak robbantott, az első, -5-ös eredményéhez -9-et rakott hozzá délután. Az így -14-be záró északi szomszédunk ezzel meg is nyerte a FIFG 250-es megmérettetést honfitársa, Tomas Bartko előtt. A harmadik helyen a holtversenyben záró Podusil György (BFGT) és Flink kényszerült szétrúgásra, amit előbbi nyert meg a 18. szakaszon. A felnőtt férfi kategóriában egyébként a két szlovák mögött Flink lett a harmadik.

Mivel Podusil már kijutott a ranglista alapján az őszi csapat Eb-re, a kvalifikációs szisztéma alapján az utolsó kiadó helyet a legjobb, még nem kvalifikált magyar kapta meg az emlékversenyen, ami így Flink Jánosra szállt.




A szenioroknál Podusil nyert három rúgással Zsuppán Péter és néggyel Biró László (mindkettő UTE) előtt.

A hölgyek dobogósainak kétharmadát is Szlovákia adta, miután Lucia Cermakova egy érintéssel jobb volt ma Ujvári Izabellánál (Nimród), míg Dana Bombalova ért oda a bronzérmes pozícióba.

A juniorok között Kenéz Dániel (FTC) magabiztos előnnyel nyert klubtársa, Németh Áron és a royalos Badó Máté (Royal) előtt.
Az országok versengéséből a szlovákok jöttek ki győztesen, miután négy legjobb helyezést elérő játékosuk egy rúgással jobb volt a magyarok legjobb négyesénél. Csehország – egyetlen játékos, Josef Nemec részvételével – befutott a harmadik helyre. Mindeközben a bajnoki sorozatban a klubok versengésében a BFGT volt a legjobb.

A Peti által alapított Milan footgolf csapat most is vándorserleggel díjazta az emlékverseny legjobb milánosát, aki ezúttal Schneider Ferenc volt. A legjobb milános hölgy címet egy évig Bölcsföldi Ágnes mondhatja el magáról.

A sorozat szeptember 22-én folytatódik Lakiteleken. A tízfordulós FOB végelszámolásánál a nyolc legjobb eredmény számít.

A honi szövetség minden versenyre nevező után 1.000 forinttal támogatja a leukémiás gyerekek gyógyulását segítő Démétér Alapítványt, amit még Hankó Péter életében létrehozott Hangya Peti Szeretetbankkal is támogatott, valamint helyszíni gyűjtést is szervezett. A beérkezett felajánlások mértékéről a szövetség hamarosan tájékoztat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés