„A lányom sok erőt ad nekem!”

 

Profi körülmények között készül a kvalifikációkra

 


A Franciaországban élő, Baldauf Mátyás néhány napra hazalátogatott szüleihez, ezalatt persze a Profik Országos Bajnokságán is elindult. Teljesítményéről sokat elmond, hogy -3-as (+2, -3, -2) score-ral ott volt az újdonsült bajnok, Lugosi Tamás nyomában. Vele beszélgettünk.


HG Hogyan érezted magad Hencsén? Nem sokon múlt, hogy elkapd Tamást.


BM
Nagyon jól ereztem magam! Tavaly játszottam először ezen a pályán és már akkor is jó volt, pláne, hogy megismerhettem a többi magyar profi golfozót. A kellemes emlékeken felbuzdulva örömmel tértem vissza ebben az évben is, hiszen tudtam, hogy nagyon jó hangulatú csapat fog várni.  Elbeszélgettünk az évközben lezajlott dolgokról, eredményekről, és emellett tudtunk egy jót játszani is persze. Tomi kiegyensúlyozott volt, és bár az utolsó körben egy kicsit megremegett a keze a pálya elején, nagyon szépen összeszedte magát és megnyerte a versenyt. Még egyszer gratulálok neki.


HG Miként alakult eddig az éved, mennyire vagy elégedett?


BM
Biztató! Januárban váltottam edzőt, és most végre úgy tűnik sikerült olyan személyre bukkannom, aki megfelel. 100 százalékosan benne van a projektben, sokat edzünk együtt, folyamatos a kommunikáció. Versenyeken is tartjuk a kapcsolatot. Bármi van a swingemmel, csak átküldök neki egy videót, analizálja és visszaküldi a lehető leghamarabb. Pontos edzésterv alapján dolgozunk, meg van határozva mikor kell pihenni és min kell dolgozni. Az év elején a score-ok is jól jöttek, de aztán a szezon közepe felé már gondok voltak a cuttolásokkal. Ez azonban mind a terv része, türelemmel ki kell várni a jó eredményeket. A munkát bele kell tenni és ez előbb-utóbb megmutatkozik majd teljesítmény oldalon is. 


HG Kik vannak a teamedben, akik segítenek neked? Mire helyezitek a hangsúlyt?


BM
A golfra két edzőm is van. A főedzőm az, akivel mindent megbeszélek vele tartom a kapcsolatot és ő javít a swingemen, és van egy spceilás trénerem, aki kifejezetten a puttra helyezi hangsúlyt. Vele havi kétszer találkozom és emellé jön a mentáltrénerem és egy osteopathe (olyan, mint egy masszőr). Így együtt dolgozunk a sikerért! Cél, hogy jövőre, European Tourhoz méltóan léphessek pályára!


HG Mi vár rád ősszel, jönnek a kvalifikációs versenyek?


BM
Pontosan! Elindulok két egynapos kvalifikáción két Challenge tour versenyen Franciaországban. Az egyik az Open de Bretagne-hoz, a másik a Hopps Open de Provence-hoz add majd játékengedélyt. Ezek után jön az European Tour Q-School amit Hardelot-ban (Franciaország) fogok megkezdeni október 9-12. között. És emellett Pro Golf Tour es az Alps Tour kvalifikáció is vár rám. Meglátjuk mi lesz belőle!


HG Hogy van a családod? A pici lassan egy éves lesz. 


BM
Köszönjük, minden nagyon remek! Imádok együtt lenni a lányommal, nagyon gyorsan nő. Pont ahogy mondtad, már nemsokára egy éves, pedig nekem olyan mintha tegnap született volna.

Már kijött néhány foga és már megy is egy kicsit. Ahányszor nevet, én csak olvadozom. Sok erőt ad, hogy magamból a legtöbbet hozzam ki.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés