Vadkerti Adél hozta a bajnoki címet



Idegtépő végjáték

Hatalmas küzdelmet hozott a Balaton Golf pályán rendezett 41. Magyar Open. Csányi Olivér például 50 cm-re volt a rájátszástól, addig háromszoros bajnoknőnk, Vadkerti Adél megnyerte a hőn áhított nyílt bajnoki címet.

Mezőny

Az elmúlt évekhez képest bár kevesebben jelentkeztek a Magyar Nyílt Bajnokságra, ugyanakkor erős játékosokat így is találunk szép számmal. A mezőny közel 70%-a tíz alatti hcp-s volt, köztük akadtak pluszosok is, mint például az egyik nagy esélyes, Csányi Olivér. A mezőny (15 nő, 58 férfi) harmadát képviselték külföldiek, akik Szlovéniából, Szlovákiából, Horvátországból, Csehországból, Ukrajnából és Svájcból érkeztek.

Végül, köszönhetően a nevezési limit emelésének (így is igen alacsony!), 73 játékos (15 nő, 58 férfi) indult neki a balatoni rangadónak, így cut ezen a szövetségi versenyen sem volt. A férfiaknál 20, míg a hölgyeknél 2 volt a külföldi golfozók száma. A kánikulában megtartott bajnokságon több olyan játékos is volt, akiknek komoly gondot okozott a hátsó elütőről (férfiak: fehér, nők: kék) történő Stroke Play játék, így jó néhány érdekes score-ral találkozhatunk az eredménytáblát böngészve.

Verseny

A férfiaknál, és a nőknél is pódiumi álmokkal álltak az elütőhöz bajnokaink. A hölgyeknél többszörös magyar női bajnokunkon, Vadkerti Adélon végig érződött, hogy nagyon szeretne már nyílt bajnokságon győzedelmeskedni. Az egész tornán nagyon koncentrált volt, így ő nyerte a versenyfutást a szlovák Halaburdova Nela-val szemben. A Pannónia Junior Akadémia játékosa magától értetődően nagyon örült:
 
„Remek időben és jó pályán játszhattunk. A teljesítményemmel is elégedett vagyok, hiszen napról napra sikerült javítanom! Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a kupát is megszereztem!”

Ahogy várható volt a bronzért is ádáz csata zajlott a friss Maccabi győztes, Nagy Klára és Berkenyei Daniella között. Végül azonos eredménnyel zártak, ám az utolsó napi jobb játékának köszönhetően Daniella nyakába került az érem.

Női Dobogó
  1. Vadkerti Adél 223 (76, 74, 73)
  2. Halaburdova Nela 228 (77, 76, 75)
  3. Berkenyei Daniella 241 (81, 81, 79)


A férfiak mezőnyében is izgalmasra sikeredett a hajrá. Ahogy korábban megírtuk, egy mínuszos score aranyat érhet! Sajnos honfitársunk, Csányi Olivér kárára, aki végig nagyon kiegyensúlyozottan teljesített, ám az utolsó lyukon egy fél méteres putt-ot hagyott ki a playoff-ért. A bajnoki címet a nagyszerűen hajrázó szlovén, Balkovec Jakob szerezte meg -1-es utolsó napi játékával (a 3. helyről vágott neki a finálénak). A mezőnyt végig vezető Strasek Ziga lett a harmadik. Kiemelendő, hogy ifj. Sárközi Ricsi lett a negyedik:

„Elégedett vagyok! Even Par-t játszottam a döntő napon, ráadásul 5 birdie-t is ütöttem. Most pedig irány egy újabb nemzetközi verseny. Bízom benne, sikerül hozni az elmúlt hetek remek formáját!” - nyilatkozta Sárközi Ricsi.
 
Férfi dobogó
 
  1. Balkovec Jakob 221 (76, 74, 71)
  2. Csányi Olivér 222 (74, 75, 73)
  3. Strasek Ziga 222 (72, 72, 76)


A torna során a sas háromszor is leszállt. Zilahy Csaba már rögtön az első játéknap első szakaszán megadta az alaphangot egy eagle-lel, majd Huber Miguel fejelte meg a 16-oson. A második körben Slavec Vid ért el bravúrt a pálya első szakaszán.

Le a kalappal a Balaton Golf csapata előtt. Bár többen tartottak a pálya minőségétől, a játékosok visszajelzései alapján rendben volt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés