Balán és Biró a páros király, Mayer is utazik az Eb-re



Izgalmak footgolf módra

Az első ízben kiírt páros match play bajnokságot a Balán Zoltán-Biró László páros nyerte, miután ma az elődöntőben és a döntőben is verhetetlennek bizonyultak. A döntőbe jutott Balázsi-Mayer kettős a győztesekkel együtt ott lesz az őszi csapat Eb-n.

Szombaton fejeződött be az első hazai páros match play bajnokság. A rájátszás négy legjobbja ma találkozott Kisorosziban, ahol délelőtt az elődöntőket, délután a finálét rendezték. A tét főleg az elődöntőkben volt nagy, hiszen a finalisták Eb-kvótához jutottak.

Balázsi-Mayer – Flink-Zsuppán: 7-5

Flinkék kapták el jobban a rajtot, és hamar 2-0-ra elléptek. Féltáv környékén beindultak Mayerék, fordítottak és már nem is engedték egalizálni a riválisokat. A meccs a tizenötösön ért véget, ahova Balázsiék 6-3-as vezetéssel érkeztek, és mivel behúzták az említett etapot, már behozhatatlanná vált az előnyük. Balázsi szombaton egyéniben is kvalifikált, most párosban is megtette, Mayer Zoltánnal az oldalán.

Balán-Biró – Bogár-Rigó: 7-4
Balánék hamar világossá tették, az alapszakaszbeli remek szereplésükre szeretnék feltenni a koronát és kijutni a kontinenstornára. Hat szakasz után már 5-0-ra vezettek, de Bogárék a második kilencen már igen közel kerültek a ferencvárosi klubtársakhoz, 5-3-ra is felzárkóztak már. Az utolsó három lyuk előtt 6-3 volt az állás és mivel a tizenhatoson Biróék voltak jobbak, meg is váltották repjegyüket a szeptemberi londoni járatra.

A bronzmeccsen Rigóék nem álltak ki, így Zsuppánéké a bronzérem.

Döntő:

Balán-Biró – Balázsi-Mayer: 6-3

A döntőben is jól rajtoltak a fradisták, öt szakaszt követően 2-0-ra vezettek és 3-1-gyel fordultak rá a második kilencre. A folytatásban már 4-1-re is meglógtak, de a meccs közel sem volt még lefutott, mert Mayerék visszatértek a meccsbe és 4-2-vel várták a hajrát. Ez viszont Biróéknak sikerült jobban és még két szakaszt  bezsebelve nyerték meg a bajnokságot.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés