Éremeső a Maccabi Golfjátékokon



Egyéni és csapatsikerek Máriavölgyben

Befejeződtek a XV. Maccabi Európa Játékok golfversenyeinek küzdelmei, melynek a Pannonia Golf & Country Club adott otthon július 31. és augusztus 2. között. A bajnokság során 13 ország, 81 golfozója, négy kategóriában (50 év alattiak, illetve felettiek, női és férfi kategóriák) mérte össze tudását.
Fontos megjegyezni, hogy a díjazásban az európai versenyzők részesültek.

Ennek értelmében a Férfi Open kategóriában magyar dobogónak örülhettünk. A legmagasabb fokára a fináléban elért +1-es score-jának köszönhetően Rózsa Dávid (234) állhatott, őt Zsoldos Botond (240) és Somogyi Bence (240) fogta közre.  


A Női Nyílt kategóriában is győzelemnek örülhettünk Nagy Klára (227) révén, aki utcahosszal előzte meg az első napon Hole in One ütésével a középpontba kerülő svájci Victoria Levyt (244) és testvérét, Ella Levyt (259).

A Masters Nőknél ezüstérmes pozícióban végzett a magyar szenior női válogatott kiválósága, Turkovics Ilona (260), aki 7 ütéssel maradt el az izraeli Limor Sidi (253) mögött. A harmadik helyet Annette Norden (282) szerezte meg.

Az 50 feletti férfiaknál szintén izraeli elsőség született. Meir Boukris (236) győzött, a nagybritanniai Jeremy Lichtenfeld (237) és a német Robert Hickinbotha (238) előtt.

A legjobb hazai eredményt Huszti György (261) szállította a maga a 9. helyével (kanadai eredményeket figyelmen kívül hagyva), akinek teljesült a vágya és nettóban (Net Masters Male Category 3) a második helyet sikerült megcsípnie.

Csapatban is értékelték a nemzeteket
(díjazásban az európaiak részesültek)

Nyílt Férfi kategóriában I. helyen végzett
a Rózsa Dávid, Somogyi Bence, Rózsa Dániel, Holló Zsombor alkotta magyar csapat.


TOVÁBBI EREDMÉNYEK ÉS A TELJES EREDMÉNYSOR ITT!  

(Kép:Instagram,Facebook/Turkovics Ica)




banner ugynoksegi v2 260px

Keresés