Bacskai nyerte a hatodik fordulót



Hol szakadó esőben, hol napsütésben teljesítette vasárnap a közel százfős mezőny a Balatonudvariban található Balaton Golf Club Eagle pályájának tizennyolc szakaszát. A Foogolf Országos Bajnokság hatodik fordulóját, az Autó Mirai Footgolf Versenyt két rúgás előnnyel Bacskai Bence nyerte.

A nemzeti bajnokság aktuális körével elrajtolt a pontgyűjtési láz, hiszen a mai, FIFG 100-as viadal volt az első kvalifikációs verseny a 2020-as japán világbajnokságig vezető hosszú úton.
A bajnokságot vezető Bacskai Bence (Royal) egyik kedvenc versenyhelyszínén tudott ismét győzni, 63 rúgás (-9) kellett a mai sikeréhez. Mögötte holtversenyben végzett a volt válogatott labdarúgó, Juhár Tamás (Academy-Outsiders) és Balázsi Csaba (BFGT). A szétrúgásban (ami egyúttal a szenior elsőségről is döntött) utóbbi volt jobb, így az abszolút második és szenior első helynek is örülhetett. Karakas Attila (Academy-Outsiders) kaparintotta meg a 45 év felettiek bronzérmét. A kategória ötödik helyéért négyen is szét kellett, hogy rúgjanak, ebben Podusil György (BFGT) Lichtner Zsoltot, Rigó Zsoltot (mindkettő FTC és utóbbi nem vett részt a playoffban – a szerk.) és Kocsis Sándort (Academy-Outsiders) győzte le.

A férfi kategória legjobbja is Bacskai lett, a dobogó képzeletbeli fokaira Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Németh Gábor (FTC) állhatott.

A hölgyeknél az eső sem mosta el a papírformát, Ujvári Izabella (Nimród) hatodik elsőségét ünnepelhette, amivel jó úton halad a bajnoki cím felé. Dreilinger Andrea (Hole Hunters) azonban nem hagyja leszakítani magát, egy rúgással volt jobb az így harmadikként záró Bakó-Szántay Georginánál (Nimród) és tapad az éllovasra.

A junioroknál Schneider Soma (Milan) egy érintésnyi fórral nyert a listavezető Kenéz Dániel (FTC) előtt, míg Németh Áron (FTC) futott be harmadikként.

A versenybizottság most sem unatkozott, több játékost kellett figyelmeztetni a score kártya kitöltésbeli hiányosságai és a dresszkód be nem tartása miatt.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés