Vámosújfalut is meghódította a footgolf



Szombaton, Vámosújfalun folytatódott a Junior Footgolf Roadshow, ahol számtalan sportporgram mellett a labdarúgás és golf ötvözetét is kipróbálhatták a gyerekek. A folytatásra már nem kell sokat várni, csütörtökön Szikszóra gurul majd a “footgolf kamion”.

A hétvégi, vámosújfalui sportnap már a Junior Footgolf Roadshow második állomása volt a szikszói debütálást követően. Ezúttal egy igazi sportcsemegéket felsorakoztató programdömpingbe csatlakozott be a footgolf. A kicsik és nagyobbak futóversenyen, kispályás focitornán mérettettek meg. A kötélhúzás, a vízifoci és az ugrálóvár régi nagy kedvenc, ezúttal is sokan választották, mint mozgásformát. A száguldás szerelmeseinek nagy élmény volt a gokartozás, míg a látássérültek egyik labdajátéka, a paralimpiai programban is szereplő csörgőlabda is megmutatta a benne rejlő potenciált egy bemutató mérkőzés során.




A legtöbb gyereknek újdonság volt a footgolf is, de ahogy lenni szokott, a nagyon hamar megtanulható alapszabályok után élvezetes játékot nyújtott az “első áldozóknak”. A sikerélmény ugyebár garantált, mert a labdát előbb vagy utóbb mindig sikerül a lyukba juttatni. Most is két mobillyukkal és több elrúgó pozícióval várta a játékosokat Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség elnöke a helyszínen. A legjobbaknak most is kulacsot, footgolf játékosokat ábrázoló Panini matricákat és a hozzá tartozó albumot, valamint további tárgynyereményeket adott a szövetség. Sőt, a gokartverseny győzteseit footgolf zoknival lepte meg. A roadshow a már ismert, szikszói helyszínen folytatódik csütörtökön.

A további program:

Szikszó 07.25.
Soltvadkert 07.27.
Gyenesdiás 08.03.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés