Először nyert a Szlovák Openen Tar László




Érdekességként közöljük a www.beol.hu által közzé tett cikket teljes egészében.

Az ausztriai Haugschlagon rendezték meg idén az osztrák szenior csapatbajnokságot.

A békéscsabai Tar László csapata, a Lengenfeld GC a másodosztályban szerepelt eddig, és ott sem számított favoritnak a játékosok handycapjét tekintve. Az együttes azonban rácáfolva minden előzetes esélylatolgatásra megnyerte a meccsplay rendszerű (face to face) bajnokságot, ami történelmi eseménynek számít a klub életében, mert még soha sem volt első osztályú csapata.

– A sikerhez kellett az is, hogy én négy napon keresztül minden ellenfelemet legyőzzem. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Ausztriában tizenkétezer szenior golfozik, míg Magyarországon összesen ezerötszázan – mondta Tar László, aki egy másik versenyen is kiváló eredményt ért el.

– Rendszeres résztvevője vagyok a szlovák szenior opennek, amely jóval erősebb a magyarnál, mind a résztvevők számát, mind a résztvevők játékerejét illetően. A versenynek a Pozsony melletti Welten Golf Club adott otthon július 3–5. között, ahol remekül előkészített pálya várt minket. Az eddigi kilenc alkalommal egyszer tudtam második lenni a nemzetközi mezőnyben, de ezúttal remek játékkal sikerült megszerezni a győzelmet. Mind a három napon harminc fok feletti hőmérséklet mellett kiegyensúlyozottan játszottam, életem legjobb háromnapos teljesítménye volt.

(www.beol.hu)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés