Batta Krisztina felveszi a versenyt a fiatalokkal




Az áprilisi összetartó edzés után, újra Máriavölgyben tréningezett a szenior női válogatott, Tóbiás Zsolt szövetségi edző felügyelete alatt. A több órás, remek hangulatú gyakorlásról, valamint a Magyar Kupa esélyeiről Batta Krisztinával beszélgettünk.
 


„Az égiek csak ránk figyeltek”

Mázlink volt az időjárással. Pedig az előző nap még az is felmerült, hogy elhalasztjuk az eseményt, de jó, hogy nem tettük! Az égiek csak ránk figyeltek, vagy ahogy mondani szokták, szerencsésnek is születni kell” – kezdte vidáman a szövetségi kapitány.

„Minőségi munka folyt. Tóbiás Zsolt remekül felépítette az edzést. 2 órás range játékkal kezdtünk, melynek keretében - az áprilisi felmérés tapasztalatait felhasználva, - különböző chip technikákat vettük át, valamint a swing is terítékre került. A kétórás edzés kevésnek bizonyul, ezért felmerült, hogy a jövőben egy órával meghosszabbítjuk a rangen való gyakorlást.


Majd következhetett a pályajáték. A sportpszichológiai óra ezúttal elmaradt, mert dr. Lénárt Ágotának az utolsó pillanatban közbejött valami, de van lehetőség rá, hogy bepótoljuk. A hölgyek bridzsezéssel zárták le a napot, amit nekem meg kell még tanulnom! (nevet). 

Edzőmérkőzés a mid-amatőr válogatottal

A következő összetartásra, június 17-én kerül sor szintén Máriavölgyben, ami már a Marisa Sgaravatti Trophy-ra való felkészülés jegyében telik majd. Kihívtuk a fiatalokat, a mid-amatőr hölgyeket egy match play versenyre! Biztosan parázs összecsapás lesz. Addig is intenzív napok várnak ránk. A Magyar Kupán és a következő két ranglista versenyen is igyekszünk minél jobb eredményt elérni, hiszen csupán az öt legjobb utazik az első nagy nemzetközi tornára. Május végén pedig keretet hirdetek.


 
Bárki odaérhet a Magyar Kupán

A verseny abszolút nyitott, ez a sportág legizgalmasabb része. A hcp szintek is hasonlóak, így mindenkinek reális esélye van a győzelemre. Egy kétnapos stroke versenyen bármi előfordulhat főleg, ha az időjárás is viszontagságos lesz. A fiatalok persze nagyon erősek, de már megszoktam, hogy mióta golfozom, velük kell felvennem a kesztyűt.

Kíváncsian várom például, hogy szenior válogatott csapatom tagjai miként teljesítenek, hiszen sokat tesznek a jó eredményekért a pályán és azon kívül is. És jön Svájcból dr. Kárpáti Szilvia is, aki az elmúlt időszakban több stroke versenyen bizonyította jó formáját.  Motiváltan várom Magyar Kupát, cél a győzelem!




banner ugynoksegi v2 260px

Keresés