Beharangozó: Cservák László marokkói kalandjai

 

 

Ezen a héten Marokkóban két profi golfversenyt is rendeznek. A nők részére a Lalla Meryem viadalt a Ladies European Tour keretében, a férfiak részére a II. Hassan elnevezésűt a European Tour sorozatban. Az események további érdekessége, hogy egy pályán, igaz, a blue és a red course-on tartják őket.

A színhely a Royal Golf Dar Es Salam Rabatban, ide utaztam, hogy a helyszínen nézhessem meg az eseményeket.


Reggel hétre jött értem a minibusz, és bár még két címen négy újabb utast fölvettünk, a húsvét hétfői forgalomban fél nyolcra kint voltunk a reptéren.

Fél tízes indulás után délre megérkeztem Párizsba, a Charles DeGaule reptérre, ahonnan háromkor indult tovább a gépem Casablancába. A repülőút 3 óra tíz percig tartott, mégis öt óra tízre megérkeztünk. Ez úgy fordulhatott elő, hogy egy óra időeltolódás van Közép-Európához képest.



Ahogy előre jelezték, sofőr várt a casablancai reptéren, sőt több is. No, nem mindenki engem várt, de folyamatosan érkeztek a verseny részvevői, ültették őket autókba, buszokba, hogy minél előbb eljussanak Rabatba.

Az egyik rendező fiatalember négyoldalas listával a kezében egyből beültetett az első BMW-be, majd rövid várakozás után visszatette a csomagjaimat a poggyászkocsira. Jött a sofőr, ő ismét berakta a poggyászomat, majd ismét visszakerült a kocsira. Harmadszorra már egy kisbuszba pakolták be, és amikor onnan ismét visszakerült a BMW-be, már nem sokára útnak is indultunk.

Közben mindenki nagyon udvarias volt, többször kértek elnézést, de aggodalomra nem volt ok egy pillanatig sem.

Monsieur Cappeliez is ezzel a kocsival utazott. Mikor megkérdezte, hogy honnan jöttem, a válaszomat meghallva egyből azt kérdezte, hogy ismerem-e Csicsi Rózsát? Merthogy Mathilda Cappeliez-vel ők jó barátnők, együtt játszanak a Symetra Touron…Kicsi a világ!

Így hát helyi idő szerint nyolc óra körül szállhattam ki az autóból a The Tour Hassan Palace szálloda előtt. Egy hostess foglalkozott az érkeztetésemmel, közben egy forró fodormentás-ánizsos teát szolgáltak föl.



A szobámba érve kellemes meglepetés ért: gyönyörű gyümölcstállal és egyéb finomságokkal volt tele az asztal. Este felküldték a „badge”-et is, amivel a hét folyamán a pályára és vissza közlekedő shuttle buszokat, valamint az összes többi szolgáltatást igénybe lehet venni.

Remélem, tudok majd érdekességeket mesélni a hét történéseiről azoknak, akiket érdekel.

Cservák László


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés