Egy kábelt húzhat ki Afrika körül a Facebook, és jó oka van rá

 

 
Újabb tenger alatti adatkábel lefektetésén gondolkodik a Facebook – értesült a Wall Street Journal. A célpont ezúttal Afrika.
 
Ahogy az összes többi nagy tech cég, a Facebook is a tenger mélyére fektett adatkábelekkel juttatja el szolgáltatását a világ egyik pontjáról a másikra. Legutóbb 2017 októberében a Microsofttal közösen kapcsolta be a MAREA-t, ami a világ legnagyobb kapacitású vezetéke (aztán tekertek még rajta egy kicsit), most pedig egy újabbat készül bevetni a cég.
 
A Wall Street Jorunal információi szerint Zuckerbergék arra készülnek, hogy egy ilyen kábelt fektessenek le Afrika körül, ezzel kapcsolva be a kontintenst még inkább a vérkeringésbe. A Szimba (Simba) névre keresztelt vezetékről egyelőre túl sok információ nem látott napvilágot, de valószínűleg a már meglévő keleti, déli és nyugati tengerparti hozzáférési pontokhoz csatlakozna majd.
 
Ez javítaná a Facebook a szolgáltatás minőségét, és a költségeket is lefaragná.
 
Zuckerbergék egyelőre nem erősítették meg, hogy valóban ilyen adatkábel lefektetésére készülnének.
 
Afrikában az internetes infrastruktúra rendkívül rossz, a Facebook így gyakorlatilag bebiztosítaná, hogy akkor is működjön az oldal és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, amikor épp akadozik a hálózat.

hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés