Budapestre is elhozzák a kölcsönözhető e-rollereket

A Lime rollerei több amerikai városban már beváltak, a cég ezért új piacok felé fordul. Nálunk is megvetnék a lábukat.

Hosszú egyeztetést követően Budapestre is elhozza kölcsönözhető rollereit a Lime – jelentette be a fővárosban tartott SMART X konferencián Paloma Castro Martinez, a Lime nemzetközi kommunikációs igazgatója.

A Lime 2017-ben indította el a hazánkban is működő közbringarendszerhez hasonló szolgáltatását az Egyesült Államokban. Ők akkor szintén kerékpárokat adtak bérbe, egy évvel később azonban az elektromos rollerekre váltottak. A cég mára több tucatnyi amerikai városban van jelen, de Európában is megjelentek, többek között Párizsban, Bécsben és Berlinben is lehet kölcsönözni a bicikliknél (valamivel) kényelmesebben használható eszközeiket.

 

 

A Lime rollereit – a Mol Bubival ellentétben – ugyanis bárhol ott lehet hagyni, nem kell őket előzetesen kialakított állomásokhoz vinni. (Persze az is igaz, hogy a kerékpárokkal szemben inkább kisebb távokra vehetők igénybe.) Az eszközök egy okostelefonokra letölthető alkalmazás révén működnek. Paloma Castro Martinez elmondása szerint a rollerek másik nagy előnye, hogy nem szennyezik környezetet, továbbá a parkolási dugók is elkerülhetők velük.
 
A kommunikációs igazgató szerint a rollerek tesztüzeme heteken belül megkezdődik a magyar fővárosban, ha a próbaidőszak pedig sikerrel zárul, az év vége felé már a teljes szolgáltatás üzembe léphet.

hvg.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés