Egy más világ – Fanni az IJGA-n

 

A fantasztikus utazás következő állomása profi környezetbe repítette a Lehoczky-családot, amiről természetesen beszámoltak a Hungarian Golf Magazinnak. Az elmúlt napok nemzetközi sikert is hoztak Fanninak.
 
„Megkerestük a IJGA golfakadémiát, ahol a szállásunk lesz. Előzetesen tájékozódtunk és tudtuk, hogy a diákok kettesével a pálya körüli házakban (90-100 nm körüli önálló vagy sorházak) laknak. Rövid várakozás után a tulajdonos első asszisztense megérkezett, hozta a kulcsot.
 
A szállásunk a tulajdonos háza lett, az inkább csak az amerikai filmekből ismert pompával. Golfkocsi a garázsban, jacuzzi a hátsókertben, a ház belseje passzol egy olyan emberhez, akinek két golfakadémiája, golfpályája és több lakóparkja is van.
 
Hát, a szavunk is elakadt... Rövid ismertető, odaadta a következő heti beosztást, melynek az első sora kicsit mellbe vágott, ébresztő 6.00-kor, reggeli 6.30-tól... utána magunkra hagyott minket.
 
Mi meg csak ámultunk, néztünk ki a fejünkből, ez hogy történhetett meg velünk” – kezdte Lehoczky Gábor.
 
Következett a verseny és az első siker
 
A verseny napján, köszönhetően a délutáni tee time-nak, tudtunk kellően gyakorolni.
 
Golfkocsinkra pattantunk, majd megkerestük a gyakorló részeket. Kaptunk egy Fanni szavaival élve “szennyeskosárnyi” labdát úgy 200-300db-ot ez itt a penzum, hogy nyugodtan gyakorolhassunk.
 
Meg is lett az eredménye, +2 az első nap, amely még a fiúk között is tekintélyt parancsoló első helyre lett elég.
A pálya nem volt könnyű, a versenyre az elvárt távolságoknak megfelelően lettek a tee markerek kihelyezve. Fiúknál 6000 m feletti, a lányoknál 5000 m feletti az elvárt pályahossz, persze korosztályonként más és más. Ez nagyjából az európai kék elütőnek felel meg.  
 
Egy thaiföldi lánnyal játszott, akinek ugyan szép mozgása volt, de még nagyon szórta az ütéseket.
 
Az első elütőn a starter minden indulót “felkonferált” akiket a jelenlévők tapssal is bátorítottak. Szép gesztus volt.
 
3 szakaszonként egyeztették a score-okat, szinte folyamatosan figyelték a játékosokat, és ha kellett, oda is mentek intézni a felmerülő problémákat, türelmesen elmagyarázva a helyzetet.
A nap végére egy kicsit más szemmel néztek Fannira, már mindenki tudta, hogy ki ő és honnan jött...
 
Másnap a korai tee time nem adott elég lehetőséget a gyakorlásra, hiszen itt csak 7 körül kezd világosodni és az első flight-ok már 8-kor indultak.
 
Sajnos a második napon több dupla is becsúszott és kevesebb birdie..., de még így is megfelelő eredménynek számít a +8, főleg úgy hogy előző nap a 9-es ehcp-re 11-es phcp-t számolt a rendszer.
 
Ahogy beérkeztek a flight-ok, már szinte el is kezdődött az eredményhirdetés. Fanni a kategóriáját megnyerte, de az összevont bruttóban is dobogós helyen végzett.
 
Hazafelé egy közös vacsorával ünnepeltek az IJGA juniorjai!
 
Kritikaként annyit, hogy közel hat órásra sikeredett a verseny... Nálunk ezért már jó néhány büntit kiszabtak volna a bírók a lassú játékért...
 
Hogy milyenek az akadémia mindennapjai, hamarosan arról is beszámolunk...

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés