És a mese folytatódik!

 
Sikeresen megérkeztünk Clearwaterbe, ahol Réka vendégei voltunk néhány napra, nagy köszönet érte - számolt be Lehoczky Gábor, aki egy autentikus beszámolóval szolgált a Hungarian Golf Magazinnak.
 
Szerencsés találkozás egy labdával
 
Végre volt időnk a környék golfpályáit kipróbálni, átadni magunkat az igazi floridai golf feelingnek, hiszen itt szinte minden erről szól - lelkendezett Gábor.
Egy nagyszerű golfalkalmazásnak köszönhetően, mindig az aktuálisan legjobb green-fee árakon tudtunk pályát választani magunknak. Így játszottunk a Chi Chi Rodriguez által alapított junior akadémia pályáján, ahol még junior kedvezményt is kaptunk, természetesen...
 
Most inkább a szenioroké volt a pálya, mint mindenhol.
 
Nagyon jól használható akadémiai center van itt, főleg ezért is ezt a pályát választottuk. Jó 2-3 óra gyakorlás után futottunk neki a pályának, ahol a harmadik szakaszig jutottunk. Ugyanis a következő elütő mellett állva, a golfkocsin űlve(!), olyan szerencsétlenül pattant a mögöttünk jövő játékos kezdő ütése, hogy Fannit hátba találta. Az ijedtség és a nagy fájdalom megtette hatását, akkor, ott feladtuk a játékot.
 
Se egy “fore” se egy hang, csak a labda jött a semmiből..
 
Nagy szerencsénk volt, kicsit beljebb akár a gerincét is eltalálhatta volna, vagy kijjebb a lapocka csontot érhette volna, de feljebb akár a fejét, tarkóját is, bele se gondolunk, mi lett volna.
Sajnos itt az elképesztő kihasználtság, minden általunk játszott pályára jellemző. Itt nyolc percenként indulnak a 4 fős flight-ok. Èrtelmetlen is lenne 2 -fős flightban játszani, ugyanúgy 5-6 óráig tartana a játék. Sajnos sokszor nem tartják be a megfelelő követési távolságot.
 
Megjegyzem, ami rosszul esett, hogy semmilyen kompenzációt nem ajánlottak fel a klubházban, amikor visszamentünk.
 
Ezzel együtt harmadnap visszatértünk ide és lejátszottuk a pályát, amely amúgy egy szenzációsan jól tervezett, jó állapotú és részben a kitűnő gyakorlási lehetőségek miatt is.Most egy single hcp-s fligh-ban, két fiatal manager sráccal játszottunk, Fanni lealázott minket ahogy kell, a 80 alatti score-jával…
 
Hé, haver, hol a kocsim?
 
Több másik pályára is ellátogattunk, volt ahol kevesebben voltak Seminola GC, mert itt esett egy kicsit az eső, na azt nagyon élveztük...
Azt kevésbé, hogy egyik hajnalban a ház elől elszállították az autónkat. A kamerák képe alapján 3.30 körül egy lopós autó elvitte.
 
Reggel 6-kor Réka férje rontott be hozzánk, hogy elvitték az autónkat. Szerencsére a felvétel alapján, néhány telefont követően, megkerült. Egy a lakóparkkal szerződésben álló cég állítólag “automatikusan” körülnézett és úgy találta, hogy rossz helyen állunk - elvitték. Igen, egy kicsit a járdán is álltam, hogy ne a füvön legyen a kerekem, a járda most nagyobb bajnak bizonyult.
 
Én azért nem lennék igazán magyar, ha nem gondolnám, hogy ebben valamelyik kutyát sétáltató vagy reggeli kocogást végző lakótárs is benne volt, aki úgy érezte, hogy zavarja a parkolásom…
 
Újabb verseny
 
Ezt az akadályt is leküzdve, folytattuk másnap utunkat Orlandóba amely alig két órányira volt.
 
Egy igen sűrűre sikerült, de eredményes Universal stúdió látogatás, majd másnap kora reggeli indulással, megérkeztünk az itteni golf Mekkájába Hilton Head Islandra… A közel 5 órás út után egyenesen a pályára mentünk.
 
A Crescent Point pályán lesz a verseny, itt töltöttük a gyakorló napot. Ez egy Arnold Palmer által megálmodott pálya, nem könnyű! Adottságai amúgy is nehézzé teszik, az erdők, a rengeteg vízakadály, kicsit a tatai pályára emlékeztetett minket, itt találkoztunk először aligátorokkal, nem is eggyel.. szépen napoztak a tavak partján, legtöbbször persze a greenek-hez közeli homokok körül. Kerültük a homok ütéseket.
 
Ez normális, “ritkán” okoznak galibát, mondták a helyiek, akikkel együtt játszottunk. Minket azért ez nem teljesen nyugtatott meg.
 
Hamarosan kezdünk, folytatjuk!

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés