Los Angeles elől hozott el egy sporteseményt Budapest

 

A magyar fővárosban rendezik szeptember 13. és 15. között az első World Urban Gamest.

 Az új generációs multisport-esemény megrendezése iránt csaknem ötven város érdeklődött, s közülük négy – Budapest mellett Barcelona, Los Angeles és Tokió – nyújtott be hivatalos pályázatot. A folyamat végére az egyesült államokbeli nagyváros, illetve a magyar főváros maradt versenyben.

Tavaly novemberben a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetsége (GAISF) be is jelentette, hogy az eseményt első és második alkalommal (2019-ben és 2021-ben) Los Angelesben tartják majd. A szervezet hivatalos oldalán az olvasható, hogy a döntést a GAIFS döntéshozó szerve egyhangúlag hozta meg.

Az Inside the Games szakportál azt írja: a szervezet mostani bejelentésekor nem indokolta meg, végül miért nem Los Angelesben tartják a viadalt. Közleményükből csupán annyi derül ki, hogy "a Budapest által kínált program jobban illeszkedik a GAISF és a World Urban Games jövőképéhez".

"Budapest Európa egyik legfőbb sportfővárosa lett, és többször bizonyította már, hogy alkalmas otthont adni kiváló rendezvényeknek" – írta közleményében a GAISF.

ürjes Balázs, a kiemelt budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos azt mondta, biztos abban, hogy a főváros az első World Urban Gamesen felejthetetlen élménnyel ajándékozza majd meg a sportolókat és a közönséget is.

Raffaele Chiulli, a GAISF elnöke kijelentette, hogy Budapest "tökéletes helyszíne lesz ennek az izgalmas eseménynek", és kiemelte a magyar szakemberek elhivatottságát és elkötelezettségét a World Urban Games iránt.

A World Urban Games egyfajta "fiatalos sportfesztivál a város szívében". A kétévente sorra kerülő rendezvény programjába olyan sportágak tartoznak, mint a BMX, a görkorcsolya, a gördeszka, a 3x3 kosárlabda, a teqball és a breaktánc.

A 2019-es esemény versenyprogramját még márciusban nyilvánosságra hozzák.

(MTI)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés