Új edzők és swing a célok eléréséhez

Baldauf Mátyás remekül startolt

Az elmúlt évhez hasonlóan az európai porondon képviseli a magyar színeket. Az Alps Tour, a Pro Tour, valamint a Czech PGA Tour-on indulva igyekszik kvalifikációs pontokat gyűjteni. A PGA of Hungary beszámolója szerint, profi golfozónk is megkezdte szezonját.
 
„Sokat dolgoztam a swingemen a holt szezonban. A fizikai edzéseknek is fontos része volt a 2019-es évi felkészülésben, váltottam edzőt is.
Az első versenyek csak felmérő megmérettetések, hogy mire vagyok képes ezzel az új swinggel, ami még nem 100%-os.
 
Az első két versenyem Casablanca-ban, Marokkóban volt a Pro Golf Tour-on, ahol 180 induló volt mind a két versenyen és csak az első 40 és egyenlő juthatott tovább a 2 nap után. Mindkét versenyen sikerült beverekednem magam az első 40-be."
 
 A továbbiakban az edzőváltásról és az új swingjéről is szót ejtett:
 
„Az indok egyszerű: az edzőm soha nem foglalkozott velem. A 2018-as szezonban például csak három szót váltottam vele futtában. Az új edzőmre, akarom mondani edzőimre, mivel rögtön kettő is lett, az indoorban találtam rá. Az egyik Jean Pierre Cixous, putt specialista és régi European Tour játékos, míg a másik Guillaume Viant-Bénard, aki korábban a Challenge Tour aktív tagja volt. Azonnal megvolt az összhang velük és együtt készültünk a szezonra Trackman és más új technológiák segítségével. 
 
Guillaume Viant-Bénard mondta, hogy szükség van egy új swingre, mivel a régivel (mivel csupán Matyi alakította, nem volt stabil, a szerk.!) eljátszogathatok az  Alps Touron, de a Challenge Tourt és az European Tourt ezzel csak a tévéből fogom látni. Boldog vagyok, hogy mindkét edzőm 100%-ig benne van a projektemben, amire eddig vágytam. Úgy érzem, gyorsan fejlődöm, de ez még csak az út eleje.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés