Baranyai szintet lépett!

Átalakul a junior program Balatonudvariban
 
Baranyai Róbert már a harmadik szezonját kezdi meg a Balaton Golf Clubban. A Tringer Golf Akadémia head pro-ja, rendkívül élvezi a munkát és már nagyon várja a szezon kezdetét, amely sok jóval kecsegtet.
 
HG Először is gratulálunk a sikeres vizsgádhoz!
 
BR Köszönöm szépen! Nagyon boldog vagyok, hogy megvan a Titleist soron következő vizsgája!  Pár évvel ezelőtt teljesítettem az első szintet a svédországi Malmőben, majd a második szint első részét, amely kifejezetten a juniorokra vonatkozott, most pedig a felnőttképzésre vonatkozót, online. Fokozatosan haladok előre, lépcsőről lépcsőre a karrieremben. Sok hasznos dolgot tanultam, amit bele tudok építeni az oktatásba.
 
HG Pontosan miket?
 
BR A fő téma a felnőttek golfoktatása volt, ezen belül, hogyan oktassunk olyan embereket, akiknek nincsenek jó fizikai adottságaik. Számukra egy egyedi, de hatékony lendítéstechnikát kell kidolgozni, ami több részében is eltérhet a „könyv szerinti” technikától. Emellett a labda röppályákba és azok különböző technikákkal való ütésébe is részletesen belementünk, a putt és chip technikába, látás vizsgálatba, nem beszélve az új Trackman adatokról.
 
HG A tanultak mennyiben írják felül a te oktatási stílusodat?
 
BR Igyekszem minél több elemét beépíteni az oktatásba. Az már biztos, hogy a junior program kétszintűvé alakul át, köszönhetően annak, hogy egyre több fiatal ragad ütőt Udvariban. Az első szint, az úgynevezett családi golf, ami azt jelenti, hogy a juniorok a családtagokkal, a szülőkkel, a rokonokkal együtt tudnak golfozni, minden hétvégén, két alkalommal. A második szint már sokkal szakmaibb. Ott már csak a haladó juniorokkal foglalkozom. Komoly, éves edzéstervet, tantervet építünk fel az egész szezonra. Az edzések során nem csak a technikai, hanem a fizikális fejlődés is fontos, ezért a programot a juniorok biológiai életkorának megfelelően építjük fel. Ezzel tudjuk biztosítani azt, hogy a gyermek kondicionális és koordinációs képességei megfelelően fejlettek legyenek ahhoz, hogy ha ő majd legkésőbb 16-17 éves korában (a programunk szerint) úgy dönt, hogy profi golfozó szeretne lenni, akkor ezeknek a képességeknek a hiánya ne okozzon hátrányt a többi profi játékossal szemben.
 
Nagyon várjuk már a szezont ifj. Tringer Lászlóval, hogy belekezdjünk az új tervek megvalósításába!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés