Tarol az úthenger

Más közösségi és üzenetküldő platformokhoz hasonlóan a Facebook tulajdonában lévő WhatsAppnál is próbálnak fellépni a spammerek és álhírek terjesztői ellen.

Több mint másfél milliárd ember havonta legalább egyszer belép a WhatsApp alkalmazásba, jelentős részük napi szinten használja üzenetküldésre a programot. Már csak ezért sem mindegy, mi zajlik a rendszerben, hiszen rengeteg emberhez ér el.

A szolgáltatás üzemelteti a héten számoltak be róla, hogy az álhírek megelőzéseként végzett munka során havi 2 millió fiókot törölnek. A spamelhárítás főnöke, Matt Jones a The Guardian brit napilapnak azt is elárulta, hogy az esetek nagyjából 95 százalékában nem felhasználók jelzik a problémás társaikat, hanem a WhatsApp rendszere szúrja ki a gyanús fióktevékenységet. Ilyennek számít például az, ha valaki rögtön a regisztrációja után nagy mennyiségben küld szét üzeneteket, de az is, ha gépelési fázis nélkül megy a küldés. Ez utóbbi esetben szinte biztos, hogy kéretlen kereskedelmi ajánlatokat és/vagy álhíreket terjesztő robotról van szó.

A WhatsApp nemrég más szempontból is biztonságosabb lett: a felhasználók egyes beszélgetéseiket is könnyedén zárolhatják az illetéktelen szemek elől.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés