Szezon előtti tervek

(kép: Tátrai Béla)

Már javában folynak az egyeztetések a Magyar Golf Szövetség berkein belül a junior válogatottal kapcsolatban is. Hahn Rolandtól, a nemzeti válogatott szövetségi kapitányától, megtudtuk, hogy idén egy némileg átalakult kvalifikációs rendszeren dolgoznak, melynek alapját a stroke átlag adná.

„A lényege, hogy nem egy adott versenyen eredményei alapján alakulna ki az utazó keret, hanem egy időszakon belül elért teljesítmény alapján. A stroke átlag olyan indexszám, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legjobb formában lévő játékosok kerülhessenek be a csapatba. A részletekről később áll majd módomban nyilatkozni.”

Ami a versenyeket illeti:

„A versenynaptár nem tartalmaz újdonságokat. Utazunk az EOHT-re fiú és lány csapattal, emellett nem maradhat el a szlovák, és a szlovénosztrák nyílt bajnokságok sem. A Young Masters és a Divízió II-es csapatbajnokságok pedig ismét kiemelt helyen szerepelnek. Asszisztensem Briglovics Boróka lesz 2019-ben, aki úgy gondolom jól szót ért a lányokkal. Reményeim szerint, ez a felállás már az első nemzetközi versenyen, az EOHT-on kifizetődik és sikerül előrébb mozdulnunk a tabellán. 

Jómagam, a válogatott versenyek mellett, az összes hazai rendezésű Junior Tour-on részt veszek és közelről figyelem a fiatalok teljesítményét.  Szeretnék havonta egy összetartást tartani a válogatott keretnek, ahol alkalmanként Jonathan Mannie is ott lesz. Bízom benne, hogy erős szezon elé nézünk!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés