Happy golf Törökországban

Kiélezett csatákat hozott a 12. Komplex Product és Geotech Golf Kupa. A törzsgárdán túl, több új nevező is részt vett az idei versenyen. Závaczki Bálint a vizsgáit követően illesztette be a programjába a törökországi túrát.

„Folytattam a téli felkészülést, miután félévi vizsgáimmal végeztem. A beltéri edzéseket szabadtérire cseréltem, mégpedig Törökországra. Még szeptemberben hívott meg Dibusz Laci a januári edzőtábor-versenyére és én örömmel elfogadtam, pedig tudtam, hogy az idő rövidsége miatt az ünnepek alatt is jórészt tanulnom kell majd, mégis inspirált ez az utazás a nagyszerű csapattal. Így apával beillesztettük a versenynaptárba annak ellenére, hogy így kevesebb időm maradt kihozni magamból az iskolai megszokott és elvárt maximumot. De a kihívás teljesítve!

Ezt az utazást, az íróasztal mellől felállva, egy igazi happy golfnak tekintettem. Január 11-én, utolsó vizsgámat letéve, csatlakoztam Dibusz Laci 80 fős csapatához. A nyolc napos túra jól sikerült. A beltéri edzéseket követően az volt a kérdés, hogy miként viselkednek az ütők a pályán a tanulásos időszak után.

Az első napi bemelegítő, - négyfős texas-szal - -4-es eredménnyel zárult, kilenc szakaszon. Ez a mezőny legjobb score-ja volt. Az igazi verseny formája, a háromnapi stoke play, mínusz hcp, melynek eredményeiből a legjobb kétnapi összetett eredmény alapján alakultak ki a befejező két napra a match play párosítások. A mezőny jó részéhez képest alacsony hcp-em miatt egyedüliként a leghátsó elütőről játszottam. A legalacsonyabb hcp-esként nyertem meg az ütésszámra játszott köröket, folyamatosan javuló játékkal.

A match play napokon, versenyen kívüli meghívottként vettem részt, átengedve a díjak nyerését másoknak. Az egyenlő feltételek okán, az a megállapodás történt, hogy egyedüliként a mezőnyben 5-5 ütéselőnyt adok mindkét ellenfelemnek, Nagy Istvánnak és Máthé Istvánnak, ami élvezetes csatákat hozott.

Számomra különleges élményt jelentett, hogy eddig csak névről ismert, hazai golfozókkal játszhattam és ismerkedhettem meg. Ez a szervezés abban is nagyszerű volt, hogy bár mindenki kikapcsolódni ment, mégis kellő komolysággal játszott a pályán a meghirdetett versenyhez méltóan. A minden téren pozitív élményhez hozzátartozott a jó golf idő, a jó verseny, a nagyszerű szervezés, a nagyszerű társaság és törökországi elmaradhatatlan kimagasló minőségű szállás és vendéglátás. Ezúton is köszönöm Dibusz Lacinak a meghívást és a játékot azoknak, akikkel volt lehetőségem egy flight-ban játszani! Nagyon élvezetes volt!"


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés