Footgolf a HG Kincses Kalendáriumában!

 

Engedjék meg, hogy ebben a téli időben még egy kicsit visszaemlékezzünk 2018-ra. A Hungarian Golf Kincses Kalendáriumában a Footgolf is helyett kapott, ahol beszámolunk a sportág legszebb és legmeghatározóbb pillanatairól. Részlet a kiadványból.

Őrült végjáték a bajnokságban

Az utolsó fordulóig minden kategória legfontosabb kérdése eldöntetlen maradt a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) ötödik kiírásában. A tízfordulós sorozat abszolút bajnoki címét végül Bacskai Bence szerezte meg.

A 2014-ben útjára indított Footgolf Országos Bajnokság fél évtizedes, mini jubileumi évében tíz forduló után hirdetett bajnokot a Magyar Footgolf Szövetség. Öt golfpálya, hét footgolf pályáján a szezonban összesen 142 játékos szállt harcba az abszolút, a felnőtt férfi, a szenior, a női, a junior és a csapatbajnoki címért. A versenykiírás értelmében a nyolc legjobb eredmény számított a pontvadászatban, ami igazán izgalmassá tette a végjátékot, ugyanis egyetlen kategória győztesét sem lehetett előre tudni a végső, Kisorosziban rendezett záró kör előtt. Végül az összesen négy fordulót behúzó Bacskai Bence (Hole Hunters) lett az abszolút és a felnőtt férfi kategória győztese is. A második helyen a BFGT szlovák idegenlégiósa, Juraj Gubani, a harmadikon Bogár Krisztián (FTC) végzett.

A szeniorok között Biró Lászlónak (Outsiders) az is belefért, hogy kihagyja az utolsó játéknapot, így sem tudták megelőzni. A hölgyeknél Ujvári Izabella (FTC), keretbe foglalta a FOB-ot, ő nyerte ugyanis az első, 2014-es kiírást és hosszú kihagyás után most is ő lett a legjobb. Ennél szorosabb nem is lehetett volna a végkifejlet, ugyanis az azonos pontot összeszorgoskodó Dreilinger Andreát (Hole Hunters), csupán több első helyezésével előzte meg. A junioroknál új bajnokot köszönthettünk. A sokáig egyeduralkodó Kókai Bencét (Royal) megelőzve, Badó Máté (Royal) lett idén a legjobb.

A csapatbajnoki cím – szokás szerint – a tízfordulós alapszakasz eredményei alapján, a legjobb nyolc együttes részvételével rendezett match play formátumú, egyenes kieséses rendszerben bonyolított fináléban dőlt el Zircen. Itt a bravúrgyőzelmeket arató Első Magyar Footgolf SE-t a döntőben 3-0-ra legyőző FTC volt a legjobb. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a BFGT állhatott.

 

FOB 2018 végeredmény

Abszolút és felnőtt férfi

1. Bacskai Bence

2. Juraj Gubani

3. Bogár Krisztián

 

Szenior

1. Biró László

2. Zsuppán Péter

3. Kókai Ferenc

 

Női

1. Ujvári Izabella

2. Dreilinger Andrea

3. Nagy Vivien

 

Junior

1. Badó Máté

2. Kókai Bence

3. Németh Áron

 

Csapatdöntő végeredménye

1. Ferencváros

2. EMFGSE

3. BFGT

4. Hole Hunters

5. Royal

6. Academy

7. Outsiders

8. Milan

 

A részletes eredmények a footgolfbajnoksag.hu oldalon megtekinthetők.

 

 

Újabb tradíciókat teremt a footgolf

A Footgolf Országos Bajnokság tíz fordulójában három kiemelt, nemzetközileg is magasabb besorolású versenyt bonyolított a Magyar Footgolf Szövetség. Mind a három rangos tornán magyar siker született.

A Traditional Footgolf Cup a világ egyik legrégebbi – ha nem a legrégebbi – évente rendezendő eseménye. A Kisorosziban tartott, 2012-es világbajnokság után, minden esztendőben egyre több játékost vonzó versenyt rendez a szövetség idehaza. A Nemzetközi Footgolf Szövetség (FIFG) által a második legmagasabb, 500-as besorolású kétnapos tornát idén májusban most először Balatonudvariban bonyolították, ahol 130 versenyző közül Bacskai Bence bizonyult a legjobbnak. 2019-ben ismét a Balaton Golf Club ad otthont a Traditional Footgolf Cupnak.

Az FTC Footgolf Kupa és a Hangya Peti Emlékverseny is lassan biztos ponttá válik a versenynaptár összeállításakor. A Fradi kupán a maratoni hosszúsági megmérettetést a magyar ranglistavezető, Podusil György nyerte, míg a két éve elhunyt Hankó Péter, MFGSZ alelnök előtt tisztelgő versenyen Flink János diadalmaskodott.

 

 

Tajtyi Róbert Európa legjobbja

Az European Footgolf Tour által idén életre hívott European Footgolf Grand Slam versenysorozat Portugáliában zárult októberben, ahol Tajtyi Róbert – második helyével – megnyerte a szenior kategória idei versengését.

Abszolút kategóriában az argentin Nico Garcia nyerte a holland, olasz, francia kiemelt (major) és magyar (Traditional Footgolf Cup), svájci, brit FIFG 500-as besorolású, valamint a portugál Grand Final versenyek eredményeit összesítő European Footgolf Grand Slam sorozatot.

A 45 éven felüliek között Tajtyi Róbert úgy lett második a záró hétvégén, hogy négyes holtverseny alakult ki a második pozícióban, ami után ő nyerte a szétlövést. A végelszámolásnál pedig ő örülhetett, holland riválisait maga mögé utasítva. Balázsi Csaba éppen csak lemaradt a dobogóról, negyedik lett 2018-ban.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés