A profi golfos Star Trek sztár először hazánkban

Dominic Keating egy USA-ban élő angol filmszínész, akit az egész világ ismer Tony megszemélyesítéséért a Desmondék című televíziós sorozatban és főleg Malcolm Reed főhadnagy megszemélyesítésért a Star Trek: Enterprise című kultikus TV sorozatból.

 Színházakban is szerepelt Angliában és Los Angelesben, amely szerepekért Mobil Award díjat kapott, még az Edinburgh-i Playhouse Fesztiválon és a Tiffany Színházban is szerepelt. Világsikert hozott neki Morse felügyelő szerepe, a Desmondék című televíziós sorozat, majd az USA-ba költözött, ahol a Halhatatlanok című sorozatban Mallos nevű démon harcost alakította, majd Zalman királyt a chromiumblue.com sorozatban. Vendégszerepelt a Buffy, a vámpírok réme sorozatban, G vs E, a Las Vegas, Holby City, a CSI: NY, Poltergeist, a Hősök, A szökés, Kemény motorosok, Sherlock Holmes és a 2. speciális egység című sorozatokban. Ezután következett a kultikus Star Trek: Enterprise TV-sorozat, amióta nem tud eleget tenni a millió meghívásnak, a közönségtalálkozókon, a Comic-Con-okon és a Star Trek hajókon. Számos filmben is feltűnt természetesen, pl. The Hollywood Sign, The Auteur Theory, Certifiably Jonathan, Hollywood Kills, Beowulf, Plugged, stb. TV reklámokban is szerepelt, pl. az 1990-es évek Vidal Sassoon reklámjában. És persze a rengeteg szinkron és videojáték. Leicesterben született, de 2005-től Los Angelesben él főleg, időnként Londonban is. Először járt hazánkban, a HungaroCon 2018. Sci-fi Találkozó Budapest meghívására, ahol ő volt a fő sztár. A HungaroCon Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb sci-fi találkozója, amely idén 38. alkalommal került megrendezésre. A sci-fi seregszemlén ismeretterjesztő- és szórakoztató előadások, fórumok, kiállítások, író-olvasó találkozók, díjátadók, közösségépítő programok és cosplay bemutatók zajlottak. Megjelentek rajta a sci-fiben tevékenykedő alkotók és rajongók, tudósok, kutatók, előadók és filmes szakemberek, kiadók, szerkesztők, coyplayerek és bloggerek. Dominic kiváló golfozó, szeret még úszni, szörfözni, hódeszkázni, teniszezni, olvasni, zenét hallgatni és utazni is.

 

Mindössze egy napot töltött Budapesten, hajóval érkezett Bécsből és a Budai Várban található Baltazár Budapest Grill & Boutique Hotelben adott exkluzív interjút a Hungarian Golf magazinnak.

 

HG Először vagy Budapesten? Mik a benyomásaid?

- Igen, Star Trek túrán vagyunk, Bukarestből jövök és Bécsbe megyek. Gyönyörű város, gazdag a történelme. Sajnos csak rövid időt fogok tudni eltölteni itt, de visszajövök.

 

HG Mióta golfozol?

- 20 éve kezdtem el golfozni Kaliforniában, egy barátom vett rá. Jól ütöttem el egy pár labdát, akkor nagyon megtetszett. Sok időt töltöttem el, hogy tökéletesítsem a golfszvingemet. Ez egy nagyon jó elfoglaltság, lazítási lehetőség egy elfoglalt színésznek a felvételek között.

 

HG Tagja vagy egy clubnak is?

- Gondolkoztam rajta, de mivel a nyilvános golfpályák Kaliforniában nagyon jól, ezért nem léptem be. Játszottam egy jó pár privát golfklubban is Angliában. Játszottam BAFTA versenyen is. Ott szinte minden évben játszom, nagy nevek is indulnak ott. Ezt a versenyt az Oakmont golf and country club-ban szokták rendezni. 2016-ban Vinnie Jones-szal játszottam. Közel lakom néhány golfpályához. A Bel Air Golf and Country Club-ban szoktam Los Angelesben játszani. De gyakran játszom a Camerillo Springs golf and country clubban. Hollywoodban lakunk, a 3 kedvenc golfpályám a Woodrow Wilson, Harding és a Roosevelt. 18 és 9 lyukú pályák. Jövőre visszaköltözöm Londonba, hiányzik Anglia, ott is sokat fogok golfozni. Azért Kaliforniának is vannak előnyei: egy napon hódeszkáztam, szörföltem az Óceánban és golfoztam is.

 

HG Milyen felszerelést használsz?

- Még mindig azokkal a Callaway ütőkkel játszom, amiket 20 éve vettem meg.

 

HG Mennyi a handycaped?

-Kb. 7. A legjobb eredményem egy 74-es ütésszám volt, ez a rekordom.

 

HG Sok szeretettel ajándékozunk neked egy Hungarian Golf kiadványt, amelyben az összes magyar golfpályáról olvashatsz.

- Köszönöm szépen.

 

Dr Horváth Dávid


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés