Exkluzív interjú

Az Il Volo először lép fel Magyarországon

Idén december 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel a klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű, három fiatal olasz énekes alkotta trió, az Il Volo. A koncertet megelőző promóciós turné részeként az együttes tagjai egy sajtónap keretében személyesen találkoztak a hazai média képviselőivel és exkluzív interjút adtak a Hungarian Golf magazinnak a zsámbéki Driving Camp helyszínén.

Megalakulás

2009-benGianluca Ginoble, Piero Barone és Ignazio Boschetto részt vettek a Rai 1 által rendezett tehetségkutató műsorban, a Ti lascio una canzone-ban. Az első néhány részben egyénileg versenyeztek. Gianluca megnyerte a show első epizódját Andrea Bocelli Il mare calmo della sera című dalával, majd a május 2-án rendezett döntőnek is ő lett a győztese. Roberto Cenci, a show megalkotója és rendezője állt elő az ötlettel, hogy a három fiú együtt énekeljen. A Gianluca Ginoble (bariton), Piero Barone és Ignazio Boschetto (tenorok) alkotta együttes 2009-es megalapításakor, az énekesek nem titkolt célja volt egy, a legendás Három Tenorhoz hasonló trió létrehozása.

Ismertség

Mára az Il Volo, - némileg újra gondolva, az alapításkor megfogalmazott célt - sikerrel ötvözi a népszerű operák világát a könnyűzene elemeivel. Olyannyira, hogy az együttest a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő crossover műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselőjeként tartják számon. Nem véletlenül, hiszen az ifjú énekesek bátran, ugyanakkor stílusosan, finom ízléssel alkotják meg a klasszikusokban gyökerező, ugyanakkor nagyon is mai zenei világukat.

Az Il Volo tagjai fiatal koruk ellenére már most roppant sikeres karrierrel büszkélkedhetnek. Youtube videóik több százmilliós megtekintést értek el, népszerűségük a popsztárokét közelíti. 2011. december 22-én a The Tonight Show with Jay Leno vendégei voltak, ahol a Christmas Song-ot énekelték el. Eddig négy stúdióalbumot jelentettek meg és számtalan fellépésen, turnén vettek részt. Emellett énekeltek az olasz Szenátusban az egykori olasz köztársasági elnök, valamint az oslói 2012-es Nobel-békedíj koncerten a norvég király jelenlétében is. 2014-ben elnyerték a Latin Billboard Zenei Díjátadón Az év legjobb csapata díjat a latin pop albumok kategóriában, emellett megkapták az El Pulso Social díjat is. 2015-ben részt vettek a Sanremói Dalfesztiválon, amelyet nagy fölénnyel megnyertek.

Pályafutásuk során együtt énekeltek többek között Barbara Streisanddal, Eros Ramazottival, Anastaciaval valamint Plácidó Domingóval is. Utóbbival 2016-ban közös lemezt is megjelentettek Notte Magica-A Tribute to the Three Tenors címmel, melyen a három tenor, Domingo, Pavarotti és Carreras munkássága előtt tisztelegnek az új generáció legsikeresebb énekeseiként. A trió fellépett a Columbus Day Parade-on, New Yorkban.  2017-es, 15 állomásos egyesült államokbeli koncertturnéjuk minden helyszínen zsúfolt teltház előtt zajlott, csakúgy, mint az ezt követő 29 állomásos európai fellépés-sorozat.

Először Magyarországon

Az Il Volo tagjai 2018-ban ismét turnéra indulnak, melynek egyik kiemelt állomása Budapest lesz, ahol pályafutásuk legsikeresebb darabjait adják elő. A koncerten közreműködik a Győri Filharmonikus Zenekar, vezényel: Marcello Rota, akinek neve nem ismeretlen a komolyzene hazai rajongói számára, hiszen a karmester Maestro Andrea Bocelli állandó karmestere. Kérdéseinkre felváltva válaszoltak:

HG Jártatok már Magyarországon?

- Nem, ez az első alkalom. Zágrábból jöttünk és egy sajtónap keretében nézzük meg a nevezetességeket. Annyit hallottunk már a fővárosról, hogy két részből áll, Buda és Pest, ez együtt Budapest. Úgy tudom, hogy a Pest az olasz pesto szóból ered, ami a kedvelt ételt nevezi meg. A két városrész között pedig a Duna folyik. Az emberekkel már találkoztunk, a város nevezetességeit még nem tudtuk megnézni. Az emberek fantasztikusak, nagyon szeretik ezt a fajta zenét, amit mi játszunk, és az olasz kultúrát mindenhol szeretik.

HG Ti hol éltek jelenleg?

- Természetesen Olaszországban. Kettőnknek szicíliai a családja. Híresek a boraink, de vannak hegyeink is, tenger is. Bár évente 7-8 hónapot utazunk, turnézunk, ha otthon vagyunk, vagy Bologna-ban élünk vagy hazautazunk a családunkhoz.

HG Mit gondoltok, mi volt eddig a legnagyobb sikeretek?

- Azt gondoljuk, hogy az, hogy ezt a fajta zenét az egész világra el tudjuk vinni, az USA-tól Japánig. Azonban a legnagyobb sikerünk az lenne, ha teljesülne az álmunk, és a Pápával tudnánk egyszer énekelni.

HG A budapesti koncert dátuma december 10-e, ami közel van a karácsonyhoz. Mi lesz a műsoron?

- Két óra feledhetetlen szórakozást garantálunk. Három őrült olasz a színpadon. Igazi show lesz. Lesznek karácsonyi dalok is természetesen, olasz tradicionális dalok, népszerű dalok és minden slágerünk.

HG Mit szerettek a szabad időtökben csinálni, milyen hobbinak hódoltok?

- Mint tipikus olaszok, szeretjük a sportokat, főleg a focit, a teniszt (hetente 3-4-szer teniszezünk), de a tengert is, illetve mivel vannak hegyeink is, síelni is szeretünk. De az autós sportokat is, itt is élvezzük, hogy kipróbálhatjuk a Driving Centert. De szeretünk fotózni, énekelni, zenét írni, és filmeket nézni

HG És a golfot próbáltátok?

- Persze. Nagyon relaxáló sport, főleg az agynak. Kedvenc olasz golfjátékosunk természetesen Francesco Molinari, akinek idén nagyon jó éve volt, megnyerte az Open Championship-et Angliában és a Ryder kupát Franciaországban. Büszkék vagyunk rá.

HG Köszönjük az interjút és sok sikert.

 

Dr Horváth Dávid

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
Dátum : 2020-07-01
2
6
12
13
15
Dátum : 2020-07-15
16
20
21
22
Dátum : 2020-07-22
23
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés