Bréking! Megvan a lengyel skalp!

Kemény Kevin 20 szakaszos partit nyert meg

(Fotó: Tátrai Béla, a magyar és a lengyel szövetségi kapitány)

Győzelmi kényszerben álltak az elütőre fiataljaink a Máriavölgyben rendezett Divízió II-es Fiú Csapat Európa-bajnokságon. Az alsóház elsőséghez (5. hely), ugyanis nem szabadott hibázni, szükség volt a lengyelek legyőzésére. Ezt egy maratoni csatában meg is tettük. Holnap újabb nagy csata vár ránk az erősebb játékerőt képviselő szlovénokkal, akik a törököket verték 4:1-re.

„Szerencsésen sikerült a csapatot összeállítani, mert mindenki a játéktudásának megfelelő versenytársat kapott, így esélyünk nyílt a győzelemre– kezdte feldobva Hahn Roland szövetségi kapitány. – A srácok, ahogy vártam, motiváltan léptek pályára és nagyon akarták a győzelmet. Aminek meg is lett az eredménye, nyertünk 3:2-re!” – tette hozzá, majd a párharcokra is kitért:

„Závaczki Bálint a legjobb lengyellel került szembe és csapatkapitányhoz méltóan szoros csatában hozta a pontot. Sárközi Ricsi szintén fontos mérkőzést hozott, hatalmas fölénnyel (7&5). Greff Bálint egy kevéssel, de alulmaradt (3&1), akárcsak a párosunk, Fülöp Gergő és Somogyi Bence duója, akik szintén nagyot küzdöttek, így döntetlenre álltunk (2:2). Ennek okán minden szem Kemény Kevinre szegeződött. A tét nem volt kisebb, mint az ötödik hely életben tartása. Ez meg is látszott a mérkőzésen, végig ki-ki meccs zajlott, ide-oda pattogott a labda. Nagy élmény volt átélni, ahogy az összegyűlt a szurkolótábor biztatta az övéit.

Igyekeztem a segítségére lenni Kevinnek az ütőválasztásnál, az irányokban, aminek meg is lett az eredménye, hiszen két szakaszos hátrányt sikerült megfordítanunk 4 lyuk alatt és már mi vezettünk kettővel. Majd jött egy kisebb figyelmetlenség: a free dropnál nem jelölte meg a labdát, így buktuk a lyukat és jöhetett a rájátszás. Kevin végig kitartott és bizonyította, nem csak fizikálisan, de fejben is hihetetlenül ott van. Végül a 20. szakaszon (2-es lyuk) egy birdivel nyerte a partiját, ami a magyar csapat győzelmét is jelentette.

Büszke vagyok a srácokra! Holnap is hasonló mentalitással és taktikával lépünk pályára!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés