Igazi csapatmunka a bronzért

 

Mint beszámoltunk róla, a magyar csapat Szlovákiában bronzérmet szerzett nagy csatában a házigazdák ellen a V4-ek versenyén - a Ryder Cup jegyében - rájátszást követően. A playoff-ban Koller György állt az elütőre úgy, hogy ő már lezuhanyozva, megebédelve, elegáns ruhájában az eredményhirdetésre készült néhány finom sör elfogyasztása után. Majd jött a versenybizottság vezetője: Gyuri várnak az 1-esen! Nyugodt és higgadt volt… Szuperhős gyorsasággal átvedlett, és nem szaladt, hanem repült az elütőre, ahol már szlovák ellenfele és megannyi érdeklődő csapattársa várta epekedve. De ő nem izgult, pulzusa alig volt 200. Úgy érezte magát, mintha tour játékos lenne, megannyi rajongóval.

„Vegyes érzésekkel voltam tele, az a hihetetlen stressz, az izgalmas verseny, végül a győzelem óriási érzése a csapattal, szóval megjártam a poklot és a mennyországot is egy szakasz alatt!” – meséli izgatottan Koller.

„Szégyenemben kétszer süllyedtem el rövid idő alatt, az első és a harmadik ütésem után. Olyan gondolatok futottak át a fejemen, hogy abba kell hagynom az egész sportot, nevet kell, hogy változtassak, klubot kell, hogy váltsak, mert nem fogok tudni megmaradni ebben a társaságban ilyen szégyenletes teljesítmény után. Már a tanú védelmi programon is gondolkoztam. De a csapatnak hála visszajöttünk! Huszti Gyuri volt a pszichológus, Ralph Müller a couch, Briglovics Gábor pedig a fegyverhordozó, aki caddyként volt mellettem. Nem megfeledkezve a csapat többi tagjáról, akik bíztattak, nyugtattak, tanácsokat adtak. Ennyi tanácsadóm még életemben nem volt! Szétment már a fejem. Mivel és hogyan üssek, 6 féle variáció egyetlen ütésre. De közösen korrigálva az ominózus szakaszokat mentettük őket és vízbe zavartuk az ellenfelet, aki úgy elbizonytalanodott, hogy nem tudta hozni az 1,8-as hcp-jét. Lényeg a lényeg, megszereztük a bronzérmet!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés