„Minden pillanatát élveztem, sajnálom, hogy ez volt az utolsó”

A 2018-as Young Mastersen a magyar csapat a 20. helyen zárt, Ausztriát, Szlovákiát, Törökországot, Lettországot és Litvániát megelőzve. Válogatottunk oszlopos tagja, Czernecki Laura a 38. hellyel búcsúzott Európa egyik legrangosabb 16 év alatti tornájától.

HG Milyen érzésekkel, emlékekkel tértél haza utolsó Young Masters tornádról?

CL Szomorú vagyok, hogy ez az utolsó alkalom, hogy játszhattam ezen a tornán. Ez volt a harmadik év, hogy a csapat tagja lehettem és őszintén szólva, idén fogtam fel a leginkább ennek a versenynek a súlyát. Az elmúlt években is mindig teljes mértékben megpróbáltam odatenni magam, de idén ez plusz nyomásként nehezedett rám.

Nagyon jól éreztem magam, talán eddig a legjobban. Idén a verseny mellett (a meg nem érkezett bag-ek miatt) lehetőségünk volt kicsit bemenni a városba is, ahol laktunk, ez is egy hihetetlen élmény volt.

HG A 38. helyen végeztél 249-es (86, 81, 82) eredménnyel. A pálya nem volt egyszerű, 5-ös hcp-re 10-es playinget kaptál. Hogyan értékeled a saját, valamint a csapatod teljesítményét?

CL Összességében úgy érzem, jóval több volt bennem ezen a versenyen, de sajnos nem sikerült kihoznom. A pálya első fele mindhárom napon kifogott rajtam, a második részén viszont mindig javítani tudtam.

Az első kilenc fizikailag is jóval megterhelőbb volt, főleg a térdemnek. Az első nap a játékomba egy kisebb swing hiba is beleszólt, de szerencsére Roli segíteni tudott a rangen és a második napra már látszott is a javulás. Emellett az utolsó napon egy kis rosszullét is kísért a játék elején, ám szerencsére hamar elmúlt. 

A csapatban szerintem mindenki rosszabbul játszott, mint ahogy várta, különböző okokból. Senki sem elégedett a teljesítményével, de mindenki maximálisan odatette magát! Roli mindenkinek mindenben segített, amiben csak tudott, nagyon jó kapitányunk volt.

Nagyon tetszett még, hogy voltak a versenyen egyetemi edzők, akik számukra szimpatikus játékosokat kerestek a csapatukba. Egy edző az első napon végig is kísért minket az első kilencen, ami őszintén szólva tett rám egy kis plusz nyomást, bár tudtam, hogy a második helyen álló flight társam érdekli inkább.

Összességében a 10-es playing hcp-met kétszer is megjátszottam, szóval nem lehetek annyira elégedetlen. Ismét hihetetlen élmény volt. Sajnálom, hogy az idei év volt az utolsó.

HG Ez már a harmadik alkalom volt, hogy ott lehettél. Melyik a legkedvesebb emléked a versenyek közül?

CL Mindenképpen az ideit fogom a legjobb Young-omként számon tartani, a társaság, a teljesítmény, az új barátok és az élmények miatt. Köszönöm a Pannonia Junior Akadémiának a felkészítést!

HG Hamarosan következik a Magyar Nyílt Amatőr Bajnokság Zalacsányban. Mit vársz magadtól a Robert Trent Jones Jr. pályáján?

CL Most lesz egy kis pihenőm külföldön. Mikor hazaérek, visszaállnak az edzéseim a rendes kerékvágásba és készülök a bajnokságra, ahol a lehető legjobban szeretnék teljesíteni.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés