Pólus Szvetlána: Ria, ria Croatia!

Mint ismert, Horvátország története legjobb eredményét érte el az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon szerzett ezüstéremmel, és bár déli szomszédaink a mérkőzés előtt titkon bíztak benne, hogy akár a futballvilág trónjára is felülhetnek, a lefújást követően úgy ünnepelték a csapatot, mintha aranyérem került volna Modricék nyakába. A nagy sportrajongó hírében álló Pólus Szvetlana azon szerencsések közé tartozott, aki Horvátországban élhette át - lányával és barátjával együtt -ezt az extrém élményt.

 

Egy különleges hétvége az Opatija-riviérán!

A sport már egész kicsi korom óta része volt az életemnek. Sok mindent kipróbáltam, de egy ideig a szertorna volt a mindenem. Idővel a focit is megszerettem és egy-egy világesemény alkalmával Futball-őrültté válok! Szó szerint! Így volt ez a két évvel ezelőtti a franciaországi Eb-n Magyarországnak drukkolva és most a vb idején is. Horvátország a második otthonom, sokat járunk le barátaimmal a tengerpartra, így jött az ötlet, hogy miért ne néznénk a vb döntőt éppen ott, az általam csak „horvátiának” nevezett országban! A család, a nemzet, a valahová tartozás érzése mindig is nagyon fontos volt számomra, ezért volt a horvát csapat a kedvencem vb-n!

A 2016-os Európa-bajnokságon Magyarországon már ízelítőt kaphattam abból, milyen, amikor egy országot összekovácsol egy sikeres futballtornán való szereplés. De ez a horvátországi kirándulás még azon is túltett! Eufória és mámor uralkodott mindenfelé.

Igazi jamboree volt!

Szombaton hajnalban érkeztünk az Opatija-riviérára, de már ekkor érezhető volt, hogy különleges hétvége áll előttünk. Az emberek horvát mezekben jártak az utcákon és várták a vasárnapot, hogy valamelyik tengerparti sörözőben, vagy nagykivetítőn kövessék figyelemmel Horvátország történetének legfontosabb futballmeccsét.

Már vasárnap reggel elkezdték a készülődést a délutáni, nemzeti ünneppel felérő döntőre. A boltok hamar bezártak, a szórakozóhelyek pedig teljes személyzettel készültek az estére. Nem volt kocsi, busz, vagy akármilyen jármű, amin ne lobogott volna a horvát zászló. A kocsikból, a tengerparti sörözőkből a vb himnusz üvöltött. Természetesen mi is horvát mezben és a kabalám „Ozsu box” társaságában készültünk a fináléra. Amikor megtudták a helyiek, hogy az ő csapatuknak jöttünk drukkolni, örök barátságot kötöttek velünk.Ez a nap igazi futballünnep volt!

A lelkesedés akkor sem csökkent, amikor eleredt az eső, vagy amikor a franciák nyertek. Sőt, görögtüzek gyúltak, petárdák robbantak a fanatikus horvát táborban. A világbajnoki döntőt ugyan elvesztették a horvátok, de a szurkolók úgy ünnepelték a válogatottat, mintha nyertek volna! Egy életre szóló élmény volt!

 

Természetesen a golfról is szót ejtettünk. Mint sokan tudják, imádja ezt a sportot és neki is célja, - Batta Krisztinához hasonlóan - hogy minél több emberrel megismertesse a golfot:

A terv a kezdők bevonása. Akik megkeresnek, szívesen megismertetem őket a golf alapjaival. Nem akarok az oktatók konkurenciája lenni, egyszerűen szeretnék valamit tenni az imádott sportomért. Legyen szó fiatalokról, vagy idősekről, bárkivel szívesen foglalkozom „A golf mindenkié” felkiáltással!

Nemrégiben olvastam egy nyilatkozatot Batta Krisztinától, hogy elindított egy kezdeményezést, melynek célja, hogy a hölgyek minél szélesebb körében népszerűsítse a golfot és ezáltal a családokat is bevonzza a golfba. Mindenképp támogatom a kezdeményezést, és ha tudok, szívesen segítek ebben.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés