A CUT-ért hajt Sátori Ferenc Csehországban

Július 19-21. között rendezik meg a Cseh Mid-Am Golf Bajnokságot, ahol négy honfitársunkért szoríthatunk. A Zilahy Csaba, Meznerics Gergely, Sátori Ferenc, Magyar Krisztián és Sándor Virág alkotta társaság a Prága City Golf pályáján áll az elütőre. A HCP sorrendet szemügyre véve nem lesz könnyű dolguk mid-amatőr golfozóinknak. A CUT-ot a második napot követően húzzák. Sátori Ferenc szeretne a döntőbe kerülni.

 „Már nagyon várom a bajnokságot! Idén a szlovén és a horvát bajnokság is a terveim között szerepelt, de sajnos elmaradtak. Így 2018-ban a Cseh Mid-Am Golf Bajnokság lesz az első nemzetközi versenyem. A népes, közel 100 főt számláló férfi mezőnyben nagyon oda kell tennem magam. A 9,3 hcp-vel valahol a hátsó 10 %-ban vagyok, míg a CUT-vonalat 45 + együttállásban húzzák. Egyértelmű célom, hogy kvalifikáljam magam”– osztotta meg várakozásait.

Az előjelek mindenesetre bíztatóak. Sátori Ferenc tudatosan készült a bajnokságra. Hetente járt Errol-hoz edzésre, valamint két verseny szerepelt a programjában.

„A múlt héten Ausztriában voltunk három napot. Kétszer 27 és egyszer 18 lyukat játszottunk. A mid-am bajnokságra készülve a fehérről ütöttünk. Volt egy 82-es eredményem, ami bizakodásra adhat okot. Utána pedig Udvariban, a kedvenc pályámon rendezett ranglista versenyen, 81-gyel jöttem le. Bár néhány hiba becsúszott, elégedett vagyok a score-ral, ugyanis a Balaton Golf pályája, minden egyes szakaszon komoly stratégiát követel. Ezért is szeretem annyira!” – nyilatkozta lapunknak Sátori Ferenc, aki izgalommal és bizakodva várja a csütörtökön kezdődő tornát!

(kép: Yulia Stepanova Photography)

EREDMÉNYEKET, NEVEZETTEKET ITT olvashatJák!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés