Podusil György nyerte a footgolf maratont

A balatongyöröki Golfclub Imperial Balaton pályáján rendezték a Footgolf Országos Bajnokság 5. fordulóját, FIFG 250-es besorolású, kétnapos versenyét, ahol nyolcvannál több induló szombaton 18, majd vasárnap 18+9 szakaszt teljesítve ért az FTC Footgolf Kupa maratoni végére.

 

Még az ország nagy része a labdarúgó világbajnokság szombati és vasárnapi éremcsatáit figyelte, addig a footgolfosok szeme előtt egy másik vb, a decemberi, marokkói világverseny lebeghetett, hiszen a kétnapos, Fradi kupán egy átlagos FOB fordulónál több világ- és magyar ranglistapontokért ment a harc. A szombati tizennyolc szakasz után Kókai Ferenc (Royal) állt a legjobban, a kijelölt rúgásszámhoz képest kilenccel jobbat elérve. Tőle egyetlen érintéssel maradt el csupán a Tajtyi Róbert, Podusil György (mindkettő BFGT), Bacskai Bence (Hole Hunters) hármas.

 

Vasárnap jött a neheze, hiszen a megszokott 18 szakasz mellett még 9-et teljesítettek a játékosok, ami után Podusil György lehetett a legelégedettebb, a maratont ő bírta a legjobban, -16-os eredményénél nem született jobb. Az abszolút kategóriában (Hun Trophy) a második helyen hármas holtversenyben végző Németh Gábor (FTC), Tajtyi Róbert, Juraj Gubáni (mindkettő BFGT) trió a szétrúgást követően ebben a sorrendben végzett.

 

A FIFG 250-es besorolású FTC Footgolf Kupa felnőtt férfi kategóriájában Podusil, Németh, Gubáni, a szenioroknál Tajtyi, Biró László (Outsiders), Zsuppán Péter (Outsiders) volt a sorrend, utóbbi Kókai Ferencet verte szétrúgásban.

 

A FOB-on ehhez képest különbség van a kategóriánkénti besorolásban, mivel az életkorhoz kötött, nem választható, mint a világranglistán. Így a felnőtt férfiaknál Németh, Gubáni, Bogár Krisztián (FTC), a szenioroknál Podusil, Tajtyi, Biró a dobogósok névsora.

 

A hölgyek között Ujvári Izabella (FTC) a két napot paron fejezte be, megnyerve a kategóriát Tyukodi-Halászi Kinga (Academy) előtt két rúgással. A dobogó harmadik fokára Dreilinger Andrea ért oda (Hole Hunters).

 

A junioroknál Kókai Bence (Royal) par-os eredménye aranyérmet jelentett, a spanyol, illetve svéd „idegenlégiósé”, Tajtyi Ákosé (BFGT) és Schneider Somáé (Milan) az ezüst-, illetve bronzérem.

 

A csapatok között BFGT, FTC, Royal volt a sorrend.

 

Különversenyt hirdettek több szakaszon is, a nearest to the pin játékot Szabó László nyerte, a longest drive kategóriánkénti győztesei: Bogár Krisztián, Dana Bombalova és Tajtyi Ákos, a versenyen Főfai Sándor rúgott hole in one-t.

 

Az FTC Footgolf Kupa EREDMÉNYEI

 

A FOB 5. fordulójának EREDMÉNYEI

 

A FOB ÁLLÁSA FÉLTÁVNÁL

 

A FOB július utolsó vasárnapján folytatódik Balatonudvariban.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés