Hahn: „Elégedett vagyok a látottakkal”

A juniorok szövetségi kapitánya remek napnak nevezte a keddit, ugyanis a magyar csapat tagjai hozták az elvártakat. Jaczkovics Emma nagy fejlődésen ment keresztül, míg Závaczki Bálint bejutott a döntő napra a The Junior Openen.

„Bálint hozta az előre megbeszélt stratégiát. Nem kockáztatott, stabilan játszott ebben a nagy szélben is. Nagyon szépen ütötte a fariway-eket, a greeneket, egyedül a puttban kell egy picit fejlődnie. Amennyiben sikerülne előrelépnie a gurítások terén és egy-két birdie puttot értékesítenie, akkor a főtáblán a Top 10-be, míg a régiójában a győzelemre is esélyes lehet.  Számomra is nagy élmény volt a nap, hiszen ott voltam Bálinttal reggel az Old Course-on, ahol a miheztartás végett ütöttem a 18-ason egy birdie-t! (nevet) Nagyon nagy élmény volt játszani egy ilyen legendás pályán.

Emmát is követtem 9 lyukon. Elégedett vagyok a hozzáállásával, hiszen amit megbeszéltünk az első körrel kapcsolatban - hiányosságokat, észrevételeket -, azokat megfogadta és igyekezett betartani. Szépen használta a birdie bookját, a megbeszélt helyekre ütötte a labdát fairwayre és körbejárta a hosszú puttokat. Ezeknek is köszönhetően stabilan hozta a bogey-kat és nem volt se tripla, sequattro. Emellett a kezdő ütései is rendben voltak.

Egyszóval sok hasznos tapasztalattal gazdagodott az elmúlt pár napban. Még nagyon fiatal, van ideje fejlődni és ki tudja, lehet két év múlva újra lesz lehetősége bizonyítani itt!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés