Hasznos tapasztalatok a jövőre

2018-as Magyar Kupa győztesünk Jaczkovics Emma nagyot küzdött a második játéknapon is a The Junior Open-en. A CUT-ról lemarad, de nagy nemzetközi versenyen megélhető tapasztalatot szerzett.

„Merőben más versenynap volt, mint a tegnapi. Az első kör tapasztalataiból tanulva ma Emma sokkal óvatosabban, érettebben játszott.  Betartotta az előre megbeszélt stratégiát, így a pálya első felét bogey átlaggal hozta. A 9-esen pedig ismét jött a birdie! – számolt be lapunknak Jaczkovics László, Emma édesapja.

Talán ennek is köszönhetően, a második kilencen már felszabadult volt, eltűnt a görcsösség. A hátsó kilenc első felében több birdie sansza volt. A tegnapi vízzel úgy tűnik ma barátságot kötött, ugyanis kétszer is találkozott vele oda-vissza a szakaszok egyik és másik oldalán. Ráadásul úgy, hogy mindkétszer a vízben szinte azonos – és ha nehezen is, de szárazon üthető – helyen állt meg a labdája. Emma ezeket a helyzeteket büntető nélkül, vízből ütve, ügyesen oldotta meg. A végére sajnos lankadt a koncentráció, ez a gurításokon érezhető volt. Sőt a végül a bunkert sem úszta meg, a 17-esen – egyébként gyönyörű kezdést követően – méteres mélységű bunkerba ütött, visszafelé kellett játszani, így csupán egy ütésébe került a kijutás. Összességében ma sem volt túl sok szerencséje, de higgadt játékot produkálva egyben tartotta a score-ját. Nagyon sokat tanultunk a második körben is!”

Végül összegezte a tapasztalatokat.

„Emma 13 éves, így ő volt a legfiatalabbak egyike a tornán. Az U16 korosztály alján van, s 2-3 év különbség ebben a korban nagyon sokat számít. Célunk a nemzetközi rutinszerzés és a közeg megszokása volt. Hogy itt lehettünk, átélhettük és versenykörülmények között tapasztalhattuk meg egy links pálya sajátosságait és egy világverseny atmoszféráját, felbecsülhetetlen a jövő szempontjából, hogy Emma a következő években még jobb játékossá váljon. Most pedig kezdődik a The Open, ahol a nagyokat testközelből figyelhetjük, ami nemcsak nagy élmény, de szintén jó tanulás is lesz egyben. Abból, hogy láthatjuk őket melegítés, gyakorlás és verseny közben vagy, hogy milyen stratégiát választanak egy ilyen links-tipusú pályán, abból rengeteget okulhatunk!

Összességében hatalmas élmény, aminek részesei vagyunk!"

Az EREDMÉNY ITT OLVASHATÓ!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés