Hármas versenyfutás az elsőségért

A jobb hátsó kilenc döntött Csányi Olivér javára

A szombati versenyek közül kiemelkedett a Balatonudvariban rendezett Balaton Golf Kupa második fordulója, mely egyben ranglista pontokat is hozott. A versenyen nagyszerű csatákat és rendkívüli izgalmakat élhettünk át, ugyanis a hazai golfozók krémje állt elütőhöz. A kiválóan előkészített balatonudvari pályán jó eredmények születtek, több hcp javítás is volt. A legjobbak értékes nyereményekkel és nívós egyedi díjakkal gazdagodtak.

A minőségi szórakozás garantált volt, ugyanis a ranglista pontvadász játékosok, valamint a Balaton Golf neve garantálta a minőségi szórakozást. A verseny 9 órakor kezdődött, 3 fős flight-okban, hendikep sorrendben.

Az egyik legérdekesebb flight kétségtelenül a Csányi Olivér, Kötél Bence és Rózsa Dávid alkotta bajnoki társaság volt. Szoros küzdelmet láthattunk, ugyanis megismétlődött az egy hónappal ezelőtti csata Kötél Bence és Csányi Olivér között. Kisebb meglepetésre Krämer András is odaért a végére és majdnem győzött, mint nevető harmadik. Mindhárman azonos eredménnyel, 73-mal zártak és a 2017-es magyar bajnok Csányi Olivér jobb hátsó kilencének köszönhetően emelhette magasba a bruttó díjat.

Rajtuk kívül többektől is kiemelkedő teljesítményt láthattunk. A Kaliforniában élő Nagy Klára +3-mat játszott, míg Hatvári Árpád +5-öt.  A nagyok nyomában végzett a Magyar Bajnokság meglepetésembere Somogyi Bence (+7), aki a remek formának örvendő Lehoczky Fannival (+7) ért el azonos eredményt. A 2017-es szenior bajnok dr. Horváth Péter pedig a junior válogatott golfozóval Czernecki Laurával osztozott a helyezésen.

A bruttó mellett, ahogy lenni szokott, nettóban is értékelték a résztvevőket, akik közül a három legjobbat díjazták. A felnőttek „A” kategóriájában Krämer András győzött, Hatvári Árpádot, Toma Imrét megelőzve, míg a „B” mezőnyben Novák Szabolcs diadalmaskodott, Horváth György és Kürti Péter előtt.

A nőknél Kovácsné Földesi Katalin, Sweeney Susan és Sándor Virág állhatott fel a dobogóra.

A szenioroknál Nagy István, Jakobi László, Kerekes József volt az első három.

A junioroknál pedig Lehoczky Fanni, Nagy Klára, Benke Ákos érdemelt tapsot teljesítményéért.

Emellett „Longest drive” (női, férfi) és a „Nearest to the pin” díjakat is kiosztották. A női mezőnyben Czernecki Laura ütött a legtávolabbra, míg a férfiaknál Toma Imre érdemelte ki a  Longest drive díjat. A „Nearest to the pint” Gediminas Mackelis nyerte.

A nap végén a gyönyörű naplementében, a 9-es szakasz greenjén, putt versenyt tartottak: ki üt közelebb a borosüveghez felkiáltással! Összességében remek nap volt, ahol a golfozók színe-java töltötte meg a Balaton Golf pályáját. Kiemelkedő eredmények, több hcp javítás és nagyszerű hangulat. Egy ilyen színvonalú verseny rendezésénél ahol a pálya előkészítése a csapatok koordinálása profi, a Szakács virtuozitására is szükség van.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés