Az év versenye következik Skóciában

Az elmúlt hetekben mindig volt valamilyen nemzetközi verseny, amiről beszámolhattunk, ugyanis ezek a versenyek magyar részvétellel zajlottak. Most azonban egy igazi kuriózum következik: a The Junior Open Skóciában! A világ különböző tájairól érkeznek játékosok a kétévente rendezendő világeseményre, melynek különlegessége, hogy hagyományosan (2000 óta) azon a héten játsszák, mint a The Opent! A junior válogatott szövetségi kapitánya, Hahn Roland már nagyon várja a versenyt, ami neki is új élmény lesz.

„Skóciában nem jártam még, így persze ezen a versenyen sem. Új kihívás lesz, nagyon igyekezni fogok, hogy a magyar csapatot minél jobban segítsem a tanácsaimmal!

Idén Jaczkovics Emmát és Závaczki Bálintot érte a megtiszteltetés, hogy a július 16-18. között zajló világeseményen képviselje a magyar színeket. Emma a 2018-as Magyar Kupa megnyerésével, míg Bálint az elmúlt két évben nyújtott kimagasló teljesítményével érdemelte ki a jogot az indulásra a Magyar Golf Szövetségtől” – kezdte nyilatkozatát a kapitány, majd értékelte az indulók pillanatnyi állapotát:

„Bálint remek formának örvend, remekül játszott az elmúlt időszakban. Jól puttol és hosszú is. A kulcs az lesz, hogy mennyire tud majd alkalmazkodni a links-típusú pályához. Benne lehet egy jó eredmény és a cut is.

Emma még nagyon fiatal, így kíváncsian várom, hogyan birkózik meg az izgalmakkal egy ilyen nívós eseményen. Bízom benne, hogy sikerül kihoznia magából, ami benne van. Ez neki jutalomút!

Játékosainknak a versennyel az élmények koránt sem érnek véget, hiszen a résztvevők a British Open-re is ellátogatnak, ahol testközelből élhetik át a világsztárok küzdelmeit.

„Nagy élmény lesz a gyerekeknek, hogy láthatják a világ elitjébe tartozó golfozókat. Én nem is igazán egy-egy játékosra vagyok kíváncsi, hiszen az amerikai PGA Tour-on már volt szerencsém többször is látni őket, sokkal inkább az érdekel, hogy milyen stratégiát választanak egy ilyen links-tipusú pályán!”

Beszélgetésünk során a július 26-28. között rendezendő European Young Masters-re is kitértünk.

„A Szlovén Junior Bajnokság eredményei alapján idén három Pannónia Junior Akadémista – Szántó Sára, Czernecki Laura, Závaczki Bálint – és a Balaton Golf játékosa Kötél Bence kvalifikálta magát az eseményre. Korábban még amatőrként én is részt vehettem Young Masters-szen. Az eredményes szerepléshez fontos, hogy minél jobban feltérképezzük az oslói pályát, emellett odafigyelünk az étkezésre és a megfelelő pihenőidőre a regenerálódás miatt. A mezőny, mint mindig, nagyon erős lesz. Bízom a csapatban és a sikeres szereplésben!”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés