Jaczkovics Emma nekivág élete kalandjának

„Különleges érzés lesz a nagy nemzetközi mezőnyben a magyar színeket képviselni.”

Bizonyára sokan emlékeznék rá, hogy milyen őrületes véghajrát láthattunk a 29. Magyar Kupán.A női mezőnyben két jó barát: Czernecki Laura és Jaczkovics Emma között rájátszására került sor, amely a serlegen felül a skóciai St. Andrewsban rendezendő The Junior Open indulásról is döntött. Emma győzött, így holnap élete egyik legnagyobb tornáján állhat rajthoz, Závaczki Bálinttal együtt, Magyarországot képviselve. 

Tizenharmadik születésnapját június 27-én ünneplő junior golfozónkat még Írországban értük utol pár nappal ezelőtt és onnan adott exkluzív interjút lapunknak.

HG Engedd meg, hogy - bár kissé megkésve - boldog születésnapot kívánjunk neked! Írország volt a meglepetés?

JE Köszönöm szépen a jókívánságot! Valóban nem is lehetett volna szebb és hasznosabb születésnapi ajándék a Junior Open előtt, mint két hét az ír szigeten! Edzés és játéklehetőséget kaptam hasonló links-típusú pályákon, mint amilyen a skóciai megmérettetés lesz a jövő héten. Mondhatom, más játék ez, mint amit az otthoni pályákon ismerünk! Szűk, nagyon dombos, kopogós fairway és beton kemény green mindenhol. Ráadásul most évtizedek óta nem látott hőség és szárazság van itt már hetek óta, minden pálya teljesen kiszáradt és kiégett, hiszen az öntözésre egyáltalán nincsenek felkészülve. A fairway, sőt a green közvetlen közelében pedig azonnal térdig érő elefántfű van, úgyhogy kellett már pótolni a készletet labdákból bőven…

HG A világ minden tájáról érkeznek golfozók: 71 országból összesen 142 játékos és te köztük vagy. Milyen várakozással, tervekkel vágsz neki a háromnapos tornának?

JE Tavaly őszig meg sem fordult a fejemben, hogy itt lehetek! A téli alapozást és a tavaszi szezonkezdést persze már a kvalifikációnak rendeltük alá. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült! A kihívás azonban most jön! Különleges érzés lesz a nagy nemzetközi mezőnyben a magyar színeket képviselni.

Hatalmas élmény lesz, remélem sok ismerettel és új baráttal gazdagodhatok! Igyekszem majd lehetőleg nem a nagy felhajtásra, hanem elsősorban a játékomra koncentrálni. Életkoromat és játéktudásomat figyelembe véve a nemzetközi tapasztalatszerzés a reális szakmai célkitűzés, saját személyes vágyam bekerülni a cut-ba!

HG Ahogy vége van a The Junior Open-nek, következik a British Open. Megnézitek a nagyokat? Te kinek szurkolsz, kivel találkoznál legszívesebben?

JE Ez lesz a hab a tortán! A British Open első és második napján az R&A vendégei leszünk, az utolsó napra pedig szüleimmel együtt fogok elmenni. A profi világ elitjének versenyzését közvetlen közelről látni nem minden nap adatik meg egy junior magyar golfozónak, igyekszem a legtöbbet tanulni a játékukból. Ha Bubba Watson-nal, Tiger Woods-szal, Phil Mickelson-nal vagy Sergio Garcia-val találkozhatnék, az különösen nagy örömöt jelentene!

 

Jaczkovics Emma szombat délután érkezett meg a The Junior Open helyszínére edzője, Csikós Gábor és családja társaságában :) Természetesen a Jaczkovics szülők is ott vannak lányuk mellett és szurkolnak Emma sikeréért!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés