Szárnyra kapott a hír

A háromszoros szenior magyar bajnok, Kovács Titusz nagy utazásra készül, nyerni megy Kisorosziba! – ezt egy jó hangulatú kávézás közben jegyezte meg lapunknak. Hozzátette, ha nem így lenne, el sem indulna! Továbbá azt is megtudtuk, számára is nagy kérdőjel, hogy a kéthónapos kihagyás után mennyire bírja majd fizikálisan a többnapos tornát. Vádli sérülése nem múlt el nyomtalanul, mégis gyalogosan, golf kocsi nélkül szeretné teljesíteni a bajnokságot és csak szükség esetén venné igénybe. Reményei szerint minden rendben lesz és 2016 után ismét győzni tud.

Készen állok! – jelentette ki magabiztosan a 2014 és 2016 között sorozatban három bajnoki címet nyerő szenior válogatott játékos – Bízom benne, hogy a tavalyi évben dr. Horváth Péternek (kölcsön) adott kupát, pár nap múlva ismét hazavihetem. Szerettem volna, ha ő is átéli azt, hogy milyen örömteli érzés magyar bajnoknak lenni, de megígértem neki, hogy jövőre visszakérem. Eljött az idő! (nevet)

Félretéve a tréfát – folytatta –, sokan megérdemlik, hogy bajnokok legyenek. Láttam mennyi energiát, időt tesznek ebbe a sportba. Itt van rögtön Horváth Joe barátom, akivel volt szerencsém a télen együtt versenyezni Amerikában, ahol párosban másodikak lettünk a csoportban, nagyon szeretne győzni. Dr. Horváth Péter szintén, akinek címvédőként nem is lehet más célja. Nagy Istvánról nem is beszélve, aki pár évvel ezelőtt Zalacsányban nagyon közel állt hozzá, most pedig hazai pályán nagy esélyese a 2018-as trófeának. És ott vannak még a többiek is, akik szintén várományosai a címnek. Elég csak Gratzl Ferencet, dr. Takács Jánost, S. Nagy Csabát vagy Darázs Attilát említenem. Attila az egyik meglepetés embere lehet ennek a tornának. Sajnálom, hogy Dibusz Laci nem lehet ott a műtéte miatt, ő színes egyénisége a szenioroknak és a magyar golfnak.”

Titusz szerint a kulcs, a harmadik nap lesz, hiszen tudja, hogy az imént felsorolt játékosok közül bárki képes 80 alatti játékra. Kérdés, hogy ki, hogyan bírja majd a hajrát fizikálisa és mentálisan.

„Biztos vagyok benne, hogy nagyon kiélezett végjáték várható. Az utolsó kör, utolsó szakaszain dől majd el a győzelem. A nagy kérdés az, hogy kik képesek folyamatosan úgy megújulni, regenerálódni, hogy a bajnokság végjátékában tapasztalható nagy nyomás alatt is, minél kevesebb hibával játszanak.  Bízom benne, hogy én is köztük leszek, és remélem, a bajnok végül ismét én lehetek! (nevet).”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés