Ismét Bacskai volt a legjobb

Bacskai Bence a Traditional Footgolf Cup megnyerése után a FOB negyedik fordulóját, a 39-esek Footgolf Versenyt is megnyerte Zircen, a kijelölt rúgásszámnál tizenhárommal jobbat rúgva. A második helyen – egy érintéssel lemaradva a győztes eredménytől – szétlövés döntött Czirbus Tamás és Bogár Krisztián között előbbi javára. Biró László a szenior, Ujvári Izabella a női, Kókai Bence a junior kategória nyertese.

Hűvös, szeles idő fogadta a 99 játékost a zirci Forest Hills Golf Club pályáján az ezer ranglistapontért zajló bajnoki fordulóban vasárnap. Az utolsó flightban induló Bacskai Bencének (Hole Hunters) 59 rúgás is elég volt a tizennyolc szakasz teljesítéséhez, aminél jobb nem született a mai napon. Csupán egyetlen rúgással maradt el tőle Czirbus Tamás (BFGT, jobbra) és Bogár Krisztián (FTC). Ők az egyes, tizenhetes és tizennyolcas szakaszon döntötték el a második hely sorsát, ahol Czirbus bizonyult jobbnak és lett második abszolút és felnőtt férfi kategóriában is.

A szenioroknál Biró László (Outsiders) 64 rúgással zárt az élen, míg Kókai Ferenc (Royal) és Zsuppán Péter (Outsiders) egyaránt 66-os eredményt ért el. A szétrúgás itt elmaradt, mivel Zsuppán nem várta meg a verseny végét, Kókai ölébe hullt így a kategória ezüstje.

A hölgyeknél a műtét után visszatérő, 2014-es FOB-győztes, Ujvári Izabella (FTC) par körüli (76) eredménnyel végzett az élen két lövéssel megelőzve Perecz Pannát (Tungsram). Dreilinger Andrea (Hole Hunters) lett a harmadik. Az élen nem történt változás, Bakó-Szántay Georgina (Nimród), Nagy Vivien (Hole Hunters), Bölcsföldi Ágnes (Milan) a sorrend.

A junioroknál Kókai Bence (Royal) part játszva sorozatban harmadik győzelmét aratta. Badó Máté (Royal) mai második helyével száz pontra van a listavezető, címvédő Kókaitól. A ma harmadik Németh Áron (FTC) – a versenyen kívül indult Batu Szabolcs érte el a harmadik legjobb eredményt – összesítésben is a dobogó harmadik fokát foglalja el.

A Footgolf Országos Bajnokság a július közepén rendezendő, FIFG 250-es besorolású, kétnapos FTC Footgolf Kupa versennyel folytatódik majd Balatongyörökön.

REGISZTRÁCIÓ

Fotók: Hole Hunters

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés