Egyéni rekorddal a dobogón!

A Pannónia Junior Akadémia színeiben induló 2016-os felnőtt bajnok Rózsa Dávid, utolsó napon ütött -5-ös score-jával egalizálta profi golfozónk Hahn Roland rekordját, amelyet még korábban a Balatonudvari pályán játszott. És huszáros hajrájának köszönhetően, a Magyar Bajnokság dobogójára is felállhatott.

„Az első játéknapot +7-tel zártam, amely úgy érzem, elfogatható eredmény annak fényében, hogy nem szokványos körülmények voltak a pályán. A következő körben is rendben volt a játékom, de az utolsó három szakasz 'betli' volt. Ennek tudható be a  +12-es score. Az utolsó kör, pedig euforikus volt..."

Természetes nem mehettünk el a -5-ös score mellett, amely Dávid életének eddigi legjobbja volt.

„-1-et, -2-t már ütöttem párszor, de ez alatt még soha nem jártam egészen mostanáig. Az első két nap öcsém caddyzett nekem, aki azt mondta, hogy a greenre való ütéseim nem elég pontosak, így ezen próbáltam változtatni az utolsó nap előtt a rangen. Fókuszban a pitch ütések voltak. Ez be is jött és sikerült beállítanom a - 5-os pályarekordot. Nagyon boldog vagyok és ez hatalmas motivációt jelent a jövőre nézve!"

Beszélgetésünk során 2016-os bajnokunk, a vetélytársakra is kitért, mindenekelőtt az ifjú, mindössze 12 éves tehetség, Somogyi Bencét dícsérte.

„Kötél Bence és Csányi Olivér hozták azt a teljesítményt, amit várni lehetett tőlük. A kis Kötél, esélyeshez méltóan, a hazai pálya ismeretével és stabil játékkal megérdemelten győzött! Jó párost alkottak az Apukájával. Ez is kellett a sikerhez. Csányi Olivér hosszabb lett, mint volt, emellett érettebb és stabilabb is. Nála láthatóan komoly előrelépést  és fejlődést hozott az amerikai egyetemi golf. 

Somogyi Bence előtt pedig megemelem a kalapom. Sokaknak, így nekem is komoly meglepetést okozott. Örülök, hogy  a fiatal Akadémisták közül egyre többen villantjak meg, oroszlánkörmüket. Ő is remek duettet alkotott az Édesapjával. Nagyon érett golfot mutatott és a leader flight tagjaként a záró napon is hasonlóan teljesített.  Ilyen nyomás alatt +4-et játszani, az nagyon komoly eredmény!" – zárta gondolatait az idei bajnokság harmadik helyezettje, aki hétvégén a máriavölgyi ranglista versenyen áll újból elütőre.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés