Ismét tarolt az Audi quattro Golf Kupa

Gyönyörű, napsütéses időben rendezték meg a 2018-as Audi Quattro Golf Kupa magyarországi döntőjét május 26-án. A tét az volt, hogy kik utazhatnak a világ egyik legnagyobb és legszínvonalasabb Világdöntőjére, amelynek idén az ausztriai Kitzbühel ad otthont szeptember végén. A játékforma, a hagyományoknak megfelelően, Greensome volt. A részletekről a máriavölgyi golf klub egyik oszlopos tagja, Szeberényi Máté számolt be lapunknak.

„Az Audi Quattro Cup, - nevéhez méltóan, - a golfverseny mellett, igazi Audis rendezvénnyé emelte a helyszínt, ahol a híres márka legújabb modelljeit is megcsodálhatták és tesztelhették a látogatók. A szervezés - az Audi csapatával közösen - a hagyományokhoz híven magas színvonalú volt, így minden adott volt egy jó hangulatú, sikeres naphoz” – kezdte értékelését Máté.

A világhírű autómárka az Audi és a kitzbüheli döntő fúziója ismét megmozgatta a magyar golfozókat, bár a vele egyidőben rendezett két verseny (GCT, zalacsányi ranglista) némileg megosztotta a játékosat, így nem volt akkora tolongás, mint az elmúlt években.

„Összesen 72-en neveztek, ami a Shot gun indításhoz ideális volt. A játéktempó nagyon jó volt, a flightok 5 órán belül játszották végig a pályát, így már fél 4 kor eredményt is hirdettünk. Ehhez a PC Caddie is hozzájárult, amely idén először debütált nálunk páros versenyen. Amit az Eagle-nél hiányoltunk, azt ez a program tudja, ugyanis amint az összes eredmény fent van, egy gombnyomással kész az eredménylista. Így gyakorlatilag az utolsó score kártya leadása után 3-5 percen belül eredményt tudunk hirdetni.”

A verseny nagy csatában dőlt el. Többen is azonos eredménnyel zártak, ám a legboldogabb a Luu Thi Thu Huong és Le Huy Toan duó volt.

„A nap legjobb eredményét Rádonyi Kristóf és Bohács Zsolt hozta össze, 75-ös körrel, mindössze két ütéssel lemaradva a nettó győztes páros eredményétől. A 2018-as magyarországi döntő nyerőszáma ezúttal a 44-es lett. Négy 42 pontos páros előtt Luu Thi Thu Huong és Le Huy Toan duója kvalifikált a szeptember 23-27. közötti kitzbüheli Világdöntőre! A Nettó második és harmadik, valamint a bruttó első helyezett páros, az Audi golfos ajándékcsomagját (bag, esernyő, labda) vihette haza.

Egy külön díjat is kiosztottak, amelyet a Stern Péter – Nagy Tibor duó kapott, legszínesebb öltözékük miatt. Jutalmul Audi logóval ellátott TaylorMade golflabdákat kaptak.”

Díjazottak

Nettó AB:

I. Luu Thi Thu Huong és Le Huy Toan (44 nettó stableford)

II. Berkes Olivér – Berkes Zoltán (42)

III. Duska Sándor – Szűcs László (42)

Bruttó I.:Rádonyi Kristóf – Bohács Zsolt (75 ütés)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés