Bálint kapta az egyetlen magyar kvótát az idei Gymnasiade-ra

Először is szeretném megköszönni a Szövetség vezetésének és a kapitánynak, Hahn Rolandnak, hogy Bálintnak felajánlották ezt az egyedülálló lehetőséget. A Magyar Golf Szövetségbe érkezett az a meghívó, amely a kvótát tartalmazta a május 2-9 között Marokkóban, Marrakeshben megrendezendő Gymnasiade-ra – nyilatkozott lapunknak Závaczki Zsolt.

„Azt kell tudni erről a rendezvényről, hogy az Olimpia kisöccsének nevezik, a nagyobb testvér, az Universiade mellett. 1974 óta rendezik meg kétévente, és ez az első alkalom, hogy az afrikai kontinensre látogat az esemény. Marokkóban 46 ország 2600 sportolója méri össze tudását 16 sportágban. Ezzel ez az esemény korosztályi szinten a legmagasabban kvalifikált verseny.

A sportágakhoz ebben az évben csatlakozott a golf, mint ahogyan az Olimpián is visszatért. A Magyar Diáksport Szövetség 1988 óta tagja a Nemzetközi Diáksport Szövetségnek, másik 86 országgal együtt. A korábbi években jól szerepeltek a magyar sportolók ezen a viadalon, kettő és négy éve is előkelő helyen zártunk az éremtáblázaton. Ebben az évben lesz a legnagyobb számú, 68 utazóból álló delegáció: 44 sportoló, 15 edző, 4 bíró, 3 csapatvezető és a média is két fővel képviselteti magát, az M4 sporttal és az Utánpótlás sport magazinnal. A magyar versenyzők 10 sportágban kaptak indulási lehetőséget. Azt, hogy a golfban milyen lesz a mezőny, illetve, hogy mely országok indítanak versenyzőket, csak a helyszínen fogjuk megtudni. Egyelőre annyi tudható, hogy május 5-6-7-én lesznek a golfversenyek a The Montgomerie Marrakech pályán.

 

 

 

Ez az esemény mindenben hasonlít a nagy testvérhez. Csapatértekezletek, közös utazás, közös városnézés és kulturális események a versenyek mellett. A nemzeteket ugyanúgy éremtáblázat alapján sorolják, mint az Olimpián. Csapat bevonulás a nemzeti lobogó alatt, a nyitó és a záró rendezvényeken.

 

 

 

A legutolsó csapatértekezleten Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, háromszoros olimpiai résztvevő, beszédében megpróbálta a versenyzőknek átadni azt a felemelő érzést, amit egy ilyen monumentális rendezvény jelent egy sportolónak. Hallottunk sztorikat, élményeket, valamint olyan tapasztalatokat osztott meg a jelenlévőkkel, amelyek csak azon kivételes sportolókat ér el, akik részesei lehetnek egy ilyen fantasztikus eseménynek.”

 

Linkek:

http://www.prestigiagolf.com/montgomerie-marrakech-golf/presentation

http://www.gymnasiade2018.ma/

https://www.instagram.com/isfsports/

https://www.facebook.com/isfsports


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés