Éppen lecsúsztunk a dobogóról

Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar EOHT csapat lázba hozta a magyar golfozókat, akik egy emberként szurkoltak a gyerekeknek. Az elmúlt pár napban számos felejthetetlen pillanatot élhettünk át közösen. Sok ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy ilyen teljesítményt tegyünk le az asztalra. Ne feledjük, egészen az utolsó napig harcban voltunk a végső győzelemért. Ám a kiélezett, szoros csatában meg kellett elégednünk a negyedik hellyel. Ahogy a válogatott vezetői fogalmaztak: „Többel megyünk haza, mint amivel jöttünk! Egy összetartó csapatként!”

Le a kalappal a fiú csapat előtt, akik az EOHT 6 éves története során most voltak a legeredményesebbek. 2015-ben és 2016-ban szintén negyedikek voltunk, ám sosem álltunk ennyire közel a torna elsőséghez, mint most.

Az utolsó napi 4:1-es arányú szlovén vereség fájónak bizonyult. Pechünkre, egy ponttal a szlovénok taszítottak le minket a dobogóról. A küzdelem nagyon szoros volt, hiszen többen is csak az utolsó lyukakon kaptak ki. Rózsa Dani a 16-oson, Kötél Bence a 17-esen, Bertényi Bence a 15-ösön, míg a Foursome a 18-ason. A csapat egyetlen győzelmét Závaczki Bálint szállította, aki a 17-esen vetett véget a párharcnak, ami azt jelentette, hogy utolsó EOHT-ját Bálint veretlenül zárta, így ő lett a magyar csapat legjobbja.

A többiek is remekül teljesítettek, igazi csapatmunka volt. Rózsa Dani szintén a magyar csapat húzóembere volt, aki Bálinthoz hasonlóan utolsó EOHT tornáján játszott. Kötél Bence és Bertényi Bence is nagyon magabiztosak voltak és fontos pontokat hoztak a csapatnak. Kemény Kevin és Sárközi Ricsi is odatette magát. Büszkék vagyunk a srácokra!

Hahn Roland elégedetten nyilatkozott, ugyanakkor sajnálja, hogy lecsúsztunk a dobogóról:

„Negyedikek lettünk a pontozás miatt. Sajnos nem sikerült 1 ponttal többet ütni, mint a szlovénok, különben meglett volna a dobogó. Kár érte… Ugyanakkor nagyon remekül szerepeltek a fiúk, sosem volt még ennyi győzelmük, mint most. Megvolt végre az esély, hogy akár elsők is legyünk vagy, hogy a dobogóra álljunk.

Nagyon jó tapasztalatszerzés volt ez a pár nap. Közelebb kerülhettem a lányokhoz és a fiúkhoz is. Úgy érzem nagyon jól összekovácsolódtunk. Köszönöm mindenkinek a hozzáállását!”

 

Végeredmény, fiúk:

1. Németország 16 pont (4 győzelem)

2. Csehország 15 pont (3 győzelem)

3. Szlovénia 15 pont (3 győzelem)

4. MAGYARORSZÁG 14 pont (3 győzelem)

5. Szlovákia 12 pont (2 győzelem)

6. Lengyelország 3 pont (0 győzelem)

 

Sokat fejlődtek a lányok

A fiúkkal ellentétben nem öt, hanem négy match play kör várt a lányokra Szlovénia, Németország, Csehország és Szlovákia válogatottja ellen.

Lány csapatunknak a győzelmek tekintetében nem sok babér termett. De nem is ez volt a cél, hiszen egy jelentős vérfrissítésen átesett lány válogatottal jöttünk. A lányok egyetlen pontját Jaczkovics Emma szállította.

A válogatott segítője Eiring Kristóf maximálisan elégedett a csapat hozzáállásával.

„Hihetetlen az a munka, amit a gyerekek beleraktak a héten a golfba. Nagyon büszkék vagyunk rájuk! Alázatosan, odaadó hozzáállással tették a dolgukat leszegett fejjel. Jó kapcsolatot sikerült kialakítanunk velük, és ami a legfontosabb, hallgattak ránk és betartották a taktikai utasításokat.

A lányok előtt le a kalappal! Nagyon jól dolgoztak. Ha az eredményekben nem is látszik, de hatalmasat fejlődtek az elmúlt pár napban. A helyezésen kívül próbáltunk felállítani célokat: stroke ütésben, pályarutin és pályastratégia fejlesztésben. Ezeken a területeken nagyot léptek előre. Úgy érzem, amivel jöttünk, annál sokkal többel megyünk haza!”

 

Végeredmény, lányok:

1. Németország 15 pont (3 győzelem)

2. Csehország 12 pont (3 győzelem)

3. Szlovákia 10 pont (2 győzelem) (Szlovákia győzött Szlovénia ellen, szerk.!)

4. Szlovénia 12 pont (2 győzelem)

5. MAGYARORSZÁG 1 pont (0 győzelem)


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés