Baldauf: Cél a Challenge Tour!

Legutóbb az elmúlt év végén beszéltünk Matyival. Most profi golfozónkat, Baldauf Mátyást 24. születésnapja apropóján kerestük meg. Idén két sorozatban, a Pro Golf Tour, valamint az Alps Tourban is érdekelt.

HG Először is engedd meg, hogy boldog születésnapot kívánjunk! Hogyan telt?

- Nagyon szépen köszönöm. Drive fitting-el és edzéssel telt leginkább. De este barátnőm hozott nekem süteményeket egy nagyon híres francia cukrásztól. Az egyik kedvencem. És nem árulok el nagy titkot, nagy finomak voltak.

HG Mi volt a születésnapi ajándék?

- Sok szeretetet, biztatást és köszöntést kaptam. Nagyon jól esik, hogy ennyien gondolnak rám, köszönöm nekik.

HG Hamarosan elkezdődik a várva várt szezon: tavaly megszerezted az Alps Tour és a Pro Tour kártyáját. Milyen célokkal vágsz bele?

- A főcélom megszerezni a teljes játékjogot a Challenge Tour-ra. Emellett a célok között van két top 3 az Alps Tour verseny sorozatban és az European Tour kvalifikációs versenyen eljutni a Final Stage-ig. Szeretnék még idén egy vagy két Challenge Tour versenyen is elindulni egy napos kvalifikációk mentén.

HG A profi sportoló élete nem egyszerű. A téli szezonban sincs nagyon idő a pihenésre, hiszen az alapozás, a fizikai felkészülés kulcsfontosságú a soron következő idény szempontjából. Mire helyezted/ helyeztétek az edződdel a hangsúlyt a felkészülés során? Egyáltalán, milyen formában érzed magad?

- A hangsúly a swing teljes megváltoztatása volt. Az elmúlt pár évben jól ment a játék, de nem volt kimagaslóan jó. Azt szeretnénk az edzőmmel elérni, hogy legyen egy stabil swing, amivel rossz napokon is par alatti kört tudnék ütni. Persze amikor jól megy majd, akkor viszont -7 körül szeretnék játszani. Egyelőre nem érzem magam a toppon. Még nem sikerült azt a sok munkát és az új swinget felvinni a pályára. A havazás és a rossz idő se segítette a munkát, de nem izgulok, mert nagyon jó irányba haladunk.

HG Kulcsfontosságú a megfelelő szponzori háttér, hogy rangosabb tourokon indulva világranglista pontokat gyűjtve a profi sportoló ott lehessen az olimpián. Hogy állsz ezen a téren és mennyire cél a következő ötkarikás játékok?

- Nagy öröm lenne, ha képviselhetném Magyarországot a 2020-as, de akár a 2024-es olimpián is. Mint bárki másnak, nekem is jól jönne egy kis segítség hisz egyszerű, ha nincsenek szponzorok nincs versenyzés, ha nincs versenyzés nincs eredmény sem. Egyedül gyorsabban, de együtt messzebbre jutunk.  Sajnos még nem sikerült szponzorokat találni. A szponzorok segítsége lényeges egy sportoló számára, szóval az első számú cél a szponzorkeresés, ami nagyon nehéz feladat.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés