2 nap – 2000 év

Időutazás és golf Tunéziában

A pénteket Klézli Feriék a La Foret pályán töltötték, mely 2017-ben a World Golf Awards által elnyerte a „Tunézia legjobb golf pályája” címet. Doktorunk elmondása szerint joggal.

„Már reggeltől - erősnek mondhat -, 40-50 km/h-ás szél uralta a környéket, mely bizony jó pár szakaszon nehezítette a játékot az egyébként sem egyszerű pályán. A minősége bizony jobb, mint a Les Olives pálya, és a vonalvezetéséről pedig ne is beszéljünk. Fantasztikus szakaszok vannak szép szintkülönbségekkel. Maga a pálya kicsivel hosszabb, mint 6000 méter. Néhány szakaszon vannak az amatőrök által kedveltebb széles fairway-ek, míg a többi esetben előny, ha valaki pontosan tud játszani, főleg ilyen szélben. Nos, 1 labdát elveszítettem az erdőben, egy pedig a szél hatására betért a tóba a 8-as szakaszon, ami teljesen körbejár egy vízakadályt.”

Feri elmondása szerint ezen a pályán valamelyest többen voltak, de csak egyszer-kétszer kellett várakozni egy kicsit lassabb flight miatt.

„A pálya 15-ös szakasza fantasztikus látványt nyújtott a greenhez vezető kisebb szerpentinnel vagy a hosszabb PAR5-ös 17-es szakasz a szintkülönbségével, és a balos dog-leg révén a végében eldugott aránylag kisebb greennel, mely csak az utolsó 100 méteren vált láthatóvá.

Az utolsó szakaszon minimum kell egy 130-140 méteres carry, hogy át lehessen érni a vízakadály másik oldalára. Szerencsére nem volt gond, azonban mire megkerültük a tavat, hirtelen leszakadt az ég, és kissé vizes nadrágban fejeztem be a pénteki játékot.”

Még egy infó az árakról, mert pénteken buggy-val mentek végig, mely 18 szakaszra mindössze 6500,- Ft volt.

Szombaton szabadnapot vettek ki, és tettek egy kis időutazást Dougga romjaihoz, mely egykoron egy gazdag római település volt. Elég azt kiemelni, hogy a színháza, melyben még mostanában is rendeznek előadásokat 3500 nézőt tudott befogadni. A Világörökség részét képező látványosság 2-3 óra autóútra van Hammamettől az útvonaltól és a forgalomtól függően.

„Nagyon megérte ellátogatni ide. Olyan hely ez, amely nem annyira ismert a turisták körében. Fantasztikus képet lehet kapni arról, hogy 1800 évvel ezelőtt, amikor virágzott a település, hogyan éltek itt Afrika északi részén a római birodalom lakói. Hatalmas fürdő, 3 templom, nagy piactér, a Fórum, és azok a kövek, melyeken még látszik a római kocsik által vájt nyom, a megmaradt mozaikokról nem is beszélve.”

Vasárnap ismét a golfozás került középpontba.

„A szél úgy látszik imád minket, és nem akar odébb költözni. Az ereje nem csökkent, sőt, még hűvösebbé is vált. Annyira fújt, hogy a gyakorló részeken kifordította a zászlókat a poharakból. Ennek ellenére ismét a La Foret pályája mellett döntöttünk. Bizony több szakaszon hátráltatott a szél, mint segített. Az első kilencet szinte végig szembeszélben játszottuk, így nem is lett olyan szép az eredmény. A második kilenc azonban feledtetni tudta az egész napi szeles, hűvös időt. Volt PAR is, no meg a PAR 5-ös 17-es szakaszon megjött az első birdey egy 9 méteres putt után. Az öröm pillanata megörökítve. Ezt meg követte a 18-as szakaszon egy újabb birdey esély, de sajna a chip a zászló rúdján gellert kapott. Ilyen hangulatban alig várom a folytatást.”

Nem maradhat el egy kis szakmai értékelés sem.

„Eddig is tudtam, hogy nagyon kedvesek az itteni emberek, és emellett figyelmesek is. Na de az, hogy a golfklub recepciósa 20 perces történelmi előadást tartott angolul és hibátlanul, levett a lábamról. Ugyanis szombaton ugye kirándulni mentünk, így nem voltunk a pályán. Felhívta a szállodát, hogy hol vagyunk, és így tudta meg, hogy Dougga-ba kirándultunk. És ő innen folyatta a történetét, melyben megtudtuk, hogy Karthagoba a romok környékéről vezették a vizet, hogy a közelében van egy falu, ahol sok száz éve olaszok leszármazottai élnek, és sorolhatnám még az érdekes történeteket. Igen, ha ellátogatunk valahova, ilyen élmények határozzák meg érzéseinket, és ettől érzem azt, hogy a vendég számukra nagyon fontos, és ezt nem megjátsszák, hanem belülről fakad. Igen, szavaimból lehet érezni, hogy van mit tanulnunk.”

További fotókat Facebook- és Instagram oldalunkon tekinthet meg.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés