„Támogatom Batta Krisztina kezdeményezését”

Komoly feladatok várnak idén a szenior nőkre

Kaincz Katalin - jó szokásához híven - idén is eltöltött néhány hetet Tenerifén, és ha már ott volt, természetesen a golf sem maradhatott ki. Szenior golfozónőnk remekül érezte magát, ami nem is csoda, ugyanis a Spanyolországhoz tartozó sziget páratlan életérzést ad.

Rendesen edzettem ebben a három hétben, sőt rám nem jellemző módon a rangen is sok időt töltöttem. A puttra különösen odafigyeltem. A greenen gyakoroltam a különböző terepviszonyok és szintkülönbségek között” – kezdte beszámolóját szenior golfozónőnk, aki külön ajándékként élte meg, hogy rendszeresen szingli hcp-s külföldiekkel játszhatott együtt.

Nagyon sokat tanultam tőlük. Még mindig gyors tempóban golfozom, de sikerült ezen a téren is fejlődnöm. Érdekes volt látni, hogy a jobb játékosok még a nyaralás alatti örömgolfozást sem veszik félvállról, megfontolnak minden egyes ütést, és alkalomadtán nem restek ütőt sem cserélni. Nagyon taktikusan játszottak” – tette hozzá, majd a 2018-as tervekről beszélt.

A tatai Old Lake klubversenyei és a kihagyhatatlan keddi férfinapok biztos pont. Emellett a GCT Tour is szerepel a terveim közt, ami tavaly sajnos kimaradt. Mindenki pozitívan nyilatkozott a szervezésről, rendezésről. Szeretem a színvonalas, különleges versenyeket, így nekem is ott a helyem!”

Természetesen a szenior női válogatottról is szót ejtett.

Idén is szeretnénk részt venni a Marisa Sgaravatti Trophy-n, amit Ausztriában rendeznek július 24-27. között, az atzenbruggi Diamond Golf Clubban. Valamint magam is segítek abban, hogy a környező országok szenior hölgyeivel még szorosabb legyen a viszony. Ennek az egyik fontos állomása lehet a Visegrádi 4-ek versenye, melynek idén mi leszünk a házigazdái. Ez komoly előkészítést, szervezést igénylő feladat. Palotásné Horváth Zsuzsa sokat dolgozik a szenior szövetségben, hogy a nők jobban érvényesülhessenek” – említette az idei év nagy kihívásait Katalin, majd hozzáfűzte:

Ha csapatverseny van, akkor tudunk együtt, egymásért küzdeni. A kezdeti bizonytalankodás után kialakult egyfajta együttműködés. Egy társasággá kovácsolódtunk, amelyhez a megalakult szenior női válogatott nagyban hozzájárult” – mondta, ugyanakkor várják az újabb szenior korosztályba lépőket.

Itt elsősorban Batta Krisztinára gondolok, aki 2019-től nagy löketet adhat nekünk. Csodálom Krisztina munkáját. Nemrégiben olvastam egy nyilatkozatot tőle, hogy szeretné felrázni és összefogni a magyar női golfot. Mindenképp támogatom a kezdeményezést, és ha tudok, fizikálisan is segítek neki ebben!” – zárta gondolatait Kaincz Kati, aki szerint nagy köszönet illeti a szenior hölgyek részéről Dr. Lénárt Ágotát, sportpszichológust, aki már több mint két éve segíti mentálisan felkészíteni a csapatot a tornákra. Ahogy ő fogalmazott: „A golf azért mentális sport, mert ha fejben nem vagy ott, ha nem tudod kezelni a stresszes helyzeteket, akkor nincs jó eredmény!”

Végezetül hoztunk néhány fotót, a tenerifei Santa Cruzban szervezett utcabálról, amely a riói karnevál után az egyik legnagyobb jelmezes felvonulás. Természetesen Katalin is részt vett az egyik ilyen mulatságon.

 

A teljes galériát ITT tekinthetik meg!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés